Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe branchevoorzitter Jachtbouw Industrie

Nico Post (links) neemt per 1 januari het stokje bij Nederlandse Jachtbouw Industrie over van Wim Noordegraaf (foto: NJI).

Werfeigenaar Nico Post is door de ledenvergadering van de branchegroep Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI) benoemd tot haar nieuwe voorzitter. Hij neemt deze functie per 1 januari 2018 over van Wim Noordegraaf die de NJI vanaf 2010 als technisch voorzitter heeft geleid. Post is directeur-eigenaar van Scheepswerf Wed. K. Brouwer uit Zaandam.

Post wil als nieuwe voorzitter de onder zijn voorganger ingezette lijn van concrete dienstverlening en harde meerwaarde voor de leden verder uitbouwen en de naamsbekendheid van de NJI in de watersport markt verder versterken. Het is van groot belang dat de NJI als een representatieve groep nog meer erkenning krijgt in het bestuurlijke landschap van de Nederlandse watersport, jachtbouw en nevenactiviteiten als ligplaatsverhuur en winterstalling.

Duidelijker rol Jachtbouw Industrie

De NJI telt ruim 200 leden. De NJI is een branchegroep van de ondernemersorganisatie Koninklijke Metaalunie. Lidbedrijven zijn actief in de bouw van metalen casco’s en de afbouw, refit en reparatie van complete jachten, zowel van metaal, hout als kunststof.

Post: “In mijn rol als voorzitter streef ik een intensievere communicatie na tussen alle betrokken partijen binnen de watersport en kleinschalige beroepsvaart. Niet alleen om de positie en zeggenschap van NJI als een representatieve groep binnen de Nederlandse jachtbouw en watersporttechniek te versterken, maar ook om het belang van deze specifieke groep doorgaans kleinere bedrijven onder de aandacht van de politiek te brengen.

De crisis mag dan voorbij heten; de jachtbouw heeft dermate harde klappen gehad dat menige ondernemer binnen deze branche in financieel opzicht nog lang niet is hersteld. Ook de commerciële scheepvaart verkeert nog steeds in zwaar weer. Een meer gestructureerde communicatie zal hopelijk het begrip en respect voor onze sector ten goede komen en hen de nodige lucht geven.”

Post vindt profilering van NJI naar booteigenaren en -liefhebbers een belangrijke prioriteit. De branchegroep moet duidelijk maken waar de NJI voor staat en welke principes zij aanhangt, zowel in communicatie als in het zaken doen. Verder moet de branchegroep haar achterban in de toekomst tegen een zo laag mogelijke contributie voor de leden aan hen de juiste meerwaarde blijven bieden.

In samenspraak met de leden worden vanuit het bestuur de prioriteiten nader ingevuld en wordt een duidelijke koers uitgezet voor de Nederlandse Jachtbouw Industrie.

Bestuurlijke ervaring

Post is jaren bestuurslid geweest van de regio Noord Holland van Koninklijke Schuttevaer, waarvan de laatste zes jaren als voorzitter. Ook is hij lid van de Bondsraad van de Koninklijke Metaalunie en heeft hij jaren lang de dubbelfunctie bekleed van districtsbestuurder Noord West en lid van de commissie Economische Zaken binnen de Metaalunie. Deze laatste functies zal hij na tot NJI voorzitter te zijn gekozen niet meer bekleden, om zich volledig en zonder enige belangenverstrengeling te kunnen inzetten voor de NJI.

Post heeft een sterke affiniteit met ons varend erfgoed. Hij houdt zich in zijn vrije tijd al jaren bezig met het varen en onderhouden van sleepboten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven