Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe bouwgrootten beschikbaar voor WEG W60-motoren

WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid (foto: WEG)

WEG heeft zijn assortiment W60-motoren uitgebreid. De driefasige inductiemotoren zijn compact, modulair en nu beschikbaar in bouwgrootten 335H/G en 400G/F. De nieuwe afmetingen zijn ideaal voor aandrijvingen van compressoren, pompen en ventilatoren en zijn ontwikkeld voor de IEC-markt.

Als uitbreiding op het bestaande assortiment W60-motoren, zijn de nieuwe bouwgrootten een van de meest compacte die op de markt beschikbaar zijn, met een kleine voetafdruk voor installatie, zeker in vergelijking met soortgelijke producten. Vanwege de horizontaal gemonteerde motor die specifiek voor een geoptimaliseerde bouwvorm is ontwikkeld, is de reeks ook eenvoudig te monteren en te installeren in een bestaande faciliteit.

Robuuste constructie

De bestaande W60-motorlijn is ontwikkeld volgens de strenge vereisten van de olie- en gas-, mijnbouw- en watersector. Het steeds grotere assortiment W60-bouwvormen is ontwikkeld met behulp van de meest geavanceerde software en heeft een robuuste constructie, waardoor de motoren inzetbaar zijn in de zwaarste omgevingen. Daardoor zijn de motoren geschikt voor alle hoge impact- en snelheidstoepassingen.

Speciaal ontworpen stalen behuizing

Dankzij de hoogwaardige gietijzeren behuizing en motorschilden voorzien van glijlagers garandeert deze robuuste constructie lage trillings- en geluidsniveaus. Zelfs bij de grotere bouwgrootten worden dezelfde resultaten bereikt door een speciaal ontworpen stalen behuizing en geselecteerde glijlagers.

Verschillende configuraties voor koeling

Net als alle motoren in de W60-reeks zijn motoren met de recent uitgebrachte bouwgrootten verkrijgbaar in drie verschillende configuraties voor koeling: open en zelf-ventilerend (IC01), gesloten luchtgekoelde ventilatie (IC611) en gesloten met lucht/water-warmtewisselaar (IC81W). Afhankelijk van de gebruikte methode van motorkoeling hebben de motoren een beschermingswaarde van IP24 tot en met IP55.

Deskundige engineering

“Het is niet eenvoudig om een balans te vinden tussen bouwgrootte en kracht”, aldus Marek Lukaszczyk, marketingmanager voor Europa bij WEG. “Met de kleinste bouwgrootte op de markt vereist de W60-motor een installatiegebied met een heel kleine voetafdruk. Dankzij de deskundige engineering van het team bij WEG en het gebruik van geavanceerde ontwerpsoftware heeft de bouwgrootte van de motor niet op vermogen en robuustheid ingeboet.

“Met behulp van de meest geavanceerde software hebben we een motorlijn ontworpen die uitstekend presteert in de meest extreme bedrijfsomstandigheden — en de uitbreiding van de W60-reeks met bouwgrootten 335H/G en 400G/F getuigt van ons succes”, concludeert Lukaszczyk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven