Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Body Scanner van Thor3D

De Thor3D Body Scanner is een lichtgewicht, handheld scanner (foto: Thor3D)

Brilliant Technology in ’s Hertogenbosch, leverancier van 3D printers, 3D scanners en 3D Software, is in Nederland gestart met de verkoop en ondersteuning van de Thor3D Body Scanner.

De Thor3D Body Scanner is een lichtgewicht, hand-held scanner die gemakkelijk te gebruiken is, geen draden heeft en werkt met een ingebouwd touchscreen. In combinatie met de MCOR kleuren 3D printer die Brilliant Technology levert, wordt het een totaaloplossing. De scanner en de 3D kleurenprinter zijn te zien op de RapidPro beurs op 1,2 en 3 maart in Veldhoven.

Scannen gaat nog makkelijker met deze draaitafel (foto: Thor3D)
Scannen gaat nog makkelijker met deze draaitafel (foto: Thor3D)

De Thor3D hand-held scanner is speciaal ontworpen voor het scannen van mensen. De scanner is draadloos, heeft een groot touchscreen en een flinke oplaadbare batterij. Neem de scanner in de hand, druk op de scan knop en begin te scannen. Loop om de persoon heen of laat de persoon ronddraaien op een draaitafel om het scannen nog eenvoudiger te maken. De 3D data verschijnt real time in het scherm zodat je altijd kunt zien wat je aan het doen bent. Als je klaar bent met scannen, druk je simpelweg op stop. Met een standaard USB stick kopieer je de scandata naar een laptop of PC.

De scanner is heel snel en kan tot 10 frames per seconde scannen. Dit gebeurt met een nauwkeurigheid van 0.2 mm en een resolutie van 2 mm. De scan-afstand ligt tussen de 0.8 mm en de 1.5 mm. Verder heeft de scanner een zeer groot field of view ().7 m bij 0.9 m). Dit zorgt ervoor dat je een persoon in ongeveer 1 minuut compleet kunt scannen. De krachtige software zet daarna automatisch de scandata om naar een mooi gesloten hoge resolutie full-colour file.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven