Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe bestuursleden Uneto-VNI

Risco Balkenende (l) en Armand Knoop nemen plaats in het bestuur van brancheorganisatie Uneto-VNI (foto: Uneto-VNI).

In het bestuur van brancheorganisatie Uneto-VNI zijn twee nieuwe leden benoemd. Risco Balkenende (algemeen manager Breman Installatiegroep) en Armand Knoop (divisiedirecteur Traffic en Infra bij Imtech) nemen plaats in het bestuur namens de Groep grote bedrijven waarvan zij respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter zijn.

Het bestuur van Uneto-VNI bestaat uit tien leden, twee vertegenwoordigers namens de kleine bedrijven, twee namens de middelgrote bedrijven en twee namens de grote bedrijven. Daarnaast hebben drie afgevaardigden uit de Techniek- en Marktgroepen zitting in het Bestuur en is de technische detailhandel met één afgevaardigde vertegenwoordigd. Voorzitter van het Bestuur is Titia Siertsema.

Perspectief voor Uneto-VNI

Balkenende levert graag een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van Uneto-VNI door het bevorderen van een dialoog binnen zowel de Groep grote bedrijven als binnen het bestuur van Uneto-VNI. Grote maatschappelijke, politieke, economische en technologische veranderingen hebben hun weerslag op de sector. Een sterke branchevertegenwoordiging is belangrijker dan ooit want alleen vanuit een sterk collectief kan de branche deze uitdagingen aangaan.

De ‘sociale paragraaf’ en de modernisering van de cao zijn voor Balkenende beleidspeerpunt voor de komende periode. Ook een herstel van gezonde marktverhoudingen, informatisering en BIM en aandacht voor veilig en gezond werken staan hoog op de agenda van zijn voorzitterschap.

Balkenende ziet veel perspectief voor de installatiebranche. Als voorbeeld noemt hij de zorgsector waar techniek veel oplossingen kan bieden. Omdat techniek de komende jaren het verschil maakt in alle marktsegmenten waar installateurs actief zijn, geeft Uneto-VNI prioriteit aan communicatie. Dat betekent niet alleen dat installateurs (potentiële) moeten blijven informeren welke voordelen de toepassing van technologie hen oplevert, maar ook dat de installateurs beter leren luisteren naar die klanten.

Nieuwe business modellen

Voor Knoop zijn de grote veranderingen op het gebied van verkeer en infrastructuur de belangrijkste motivatie om zitting te nemen in het bestuur van Uneto-VNI. In nieuwe business modellen verschuift de nadruk van de levering van een product of systeem naar het ontzorgen van klanten. Volgens hem neemt het belang van installatiebedrijven de komende jaren verder toe dankzij de toenemende aandacht voor life cycle costing, beheer en onderhoud en duurzame energielevering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven