Ga naar hoofdinhoud

Nieuw retour-zuigfilter combineert 2 in 1

Argo-Hytos is momenteel de enige fabrikant die retour-zuigfilters voor ‘in-line’ montage heeft ontwikkeld (foto: Argo-Hytos)

Argo-Hytos introduceert een nieuw retour-zuigfilter en combineert hiermee twee soorten filters in één. Vooral in mobiele machines waar de werkhydrauliek gecombineerd wordt met de rij-hydrauliek biedt dit filter voordelen. Bovendien is het Argo-Hytos filtersysteem goed toegankelijk in te bouwen en dus eenvoudig te wisselen.

In mobiele machines zoals wielladers, asfalteermachines of maaimachines die zijn uitgerust met een hydrostatische aandrijving (gesloten systeem) gecombineerd met werkhydrauliek (open systeem), bestaat het filterconcept vaak uit een separaat retourfilter (werkhydrauliek) en een apart zuig- of drukfilter (hydrostatische aandrijving). Gecombineerde retour-zuigfilters kunnen de vereiste zuig- of drukfilters voor de voedingspomp van de gesloten hydrostatische aandrijving en het retourfilter voor de werkhydrauliek in het open systeem  vervangen. Vergeleken met de bestaande filterconcepten wordt vaak een kostenbesparing bereikt.

Argo Hytos retourzuigfilter 1webVoordelen

Het gebruik van een retour-zuigfilter biedt diverse functionele verbeteringen en eveneens een aantal voordelen. Volgens Argo-Hytos is er slechts één filter nodig voor beide systemen en wordt de totale hoeveelheid olie van beide systemen gefilterd. Bovendien stroomt door de retourleiding meer olie dan er wordt afgenomen via de zuigleiding. Verder is er een uitstekend koude-start gedrag, omdat de voedingspomp olie aanzuigt die onder druk staat. Ook wordt de voedingspomp altijd voorzien van gefilterde olie. Verder is een overdrukklep geïnstalleerd om de asafdichtingen te beschermen tegen overdruk en dus mogelijke beschadiging.

Montage in de leiding

Tot nu toe werden retour-zuigfilters alleen aangeboden als tank top montage. Maar de hydraulische tank is bij compacte mobiele machines vaak moeilijk te bereiken. Argo-Hytos is momenteel de enige fabrikant die retour-zuigfilters voor ‘in-line’ montage heeft ontwikkeld. Deze ‘in-line’ montage versies kunnen op een gemakkelijk toegankelijke plaats in de retour en de zuigleiding geïntegreerd worden. Argo-Hytos levert voor alle retour-zuigfilters standaard twee filterkwaliteiten: 10EX2 en 16EX2, beide volgens het gepatenteerde Exapor Max2 ontwerp. De volgende oliereinheid (ISO 4406) kan hiermee bereikt worden:

10EX2:   18/15/11 … 14/11/7

16EX2:   20/17/12 … 17/14/10

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven