Ga naar hoofdinhoud

Nieuw platform vloeistof-sensoren van Turck

De druksensoren van de PS+ serie die de iF Design Award hebben gewonnen, zijn de eerste producten van het nieuwe Turck vloeistofsensor platform (foto: Turck)

Op tijd voor de Hannover Messe lanceert Turck de verkoop van de nieuwe druksensoren van de PS+ serie. De robuuste sensoren zijn de eerste producten van een modulaire vloeistof sensor serie die klanten in staat stelt betrouwbare meetinstrumenten te leveren met intuïtieve bediening. De sensor is al bij de lancering van het product bekroond met de iF Design Award.

De PS+ druksensoren, geschikt voor bijvoorbeeld hydraulische of koelsystemen van machines, kunnen bijzonder eenvoudig in gebruik worden genomen. Overhead montage is net zo goed mogelijk als de rotatie van de sensorkop in een bereik van 340°. Nadat de sensor is aangesloten, wordt automatisch geregistreerd of de controller of de busmodule een PNP- of NPN-, stroom- of spanningssignaal nodig heeft. Er is ook een compatibiliteitsmodus voor de integratie in IO-Link systemen. De bedieningsinterface met capacitieve touchpads en een tweekleurig display maken het mogelijk instellingen snel in platte tekst (in overeenstemming met de Turck- of VDMA-standaard) uit te voeren en worden beschermd door een vergrendelmechanisme tegen onbedoeld gebruik.

Drukbereik tot 600 bar

Het hermetisch gesloten toetsenbord zorgt voor een betere weerstand tegen vuil en vloeistoffen zodat de sensoren voldoen aan de ISO beschermingsklasse IP6K7K, IP6K7 en IP6K9K. De PS+ serie is ontworpen voor drukbereiken tot 600 bar en is beschikbaar met beproefde keramische meetcellen (PS310) en ook metalen meetcellen (PS510). De laatste apparaten worden geleverd met een overdrukweerstand van maximaal zeven keer de nominale druk. De sensoren kunnen optioneel worden uitgerust met piekdrukbegrenzers.

Uitbreiding portfolio

Turck voegt in de loop van het jaar temperatuur- en stromingssensoren toe aan haar nieuwe vloeistof sensor portfolio. Omdat alle sensoren op hetzelfde platform zijn gebaseerd, hebben ze een zeer vergelijkbaar uiterlijk en werkingsprincipe.

De druksensoren van de PS+ serie die de iF Design Award hebben gewonnen, zijn de eerste apparaten van het nieuwe Turck vloeistofsensor platform (foto: Turck)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven