Ga naar hoofdinhoud

Nieuw R&D-centrum Torc Robotics moet weg naar autonome vrachtwagens versnellen

Torc Robotics, dochteronderneming van Daimler Truck opent technologie- en ontwikkelingscentrum in Stuttgart (foto: Daimler Truck)

Torc Robotics, een onafhankelijke dochteronderneming van Daimler Truck, opent een technologie- en softwareontwikkelingscentrum in Stuttgart. Torc is gespecialiseerd in het ontwikkelen van SAE Level 4 software voor autonoom rijden voor langeafstandsvrachtwagens.

Met deze stap opent de nieuw opgerichte Torc Europe de talentenpool van software- en ontwikkelingsingenieurs in een van de belangrijke automobielregio’s in Duitsland. Het team in Stuttgart zal de voortdurende ontwikkeling van de rijsoftware voor gebruik in autonome vrachtwagens in de VS ondersteunen.

Software- engineers en -architecten

Torc Europe is een 100 procent dochteronderneming van Torc. Hun kantoren bevinden zich in de wijk Untertürkheim in Stuttgart, in de onmiddellijke nabijheid van een bestaande R&D-locatie van Daimler Truck en niet ver van het hoofdkantoor van Daimler Truck in Leinfelden-Echterdingen.

Als volgende stap neemt Torc Europe nu software-engineers, software-architecten en datawetenschappers in de arm op het gebied van systemen, beveiliging, validatie en productontwikkeling.

Autonome vrachtwagens

“Torc werkt nauw samen met Daimler Truck om het hele product te optimaliseren, inclusief de software, dus de ‘virtuele chauffeur’, de sensor- en computerhardware en de redundante truck. Het doel is om als eerste bedrijf een schaalbaar en winstgevend product voor autonome vrachtwagens op de markt te brengen”, zegt Torc-oprichter en CEO Michael Fleming. “Met ons technologie- en softwareontwikkelingscentrum in Stuttgart maken we gebruik van de bestaande regionale expertise op het gebied van automotive, trucking en software.”

Langeafstandstransport

Torc en Daimler Truck streven gezamenlijk naar het ontwikkelen van autonome vrachtwagens voor langeafstandstransport en deze binnen dit decennium op de weg te brengen. In 2019 verwierf Daimler Truck een meerderheidsbelang in Torc. Dit maakte Torc het eerste autonome voertuigbedrijf dat een geïntegreerd partnerschap aanging met een vrachtwagenfabrikant.

Torc en Daimler Truck, met een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika, gaan door met ontwikkeling en testen in de Verenigde Staten. Op de snelwegen rond het Torc-testcentrum in Albuquerque, New Mexico, worden momenteel dagelijks meerploegendiensten gereden met de autonome testtrucks van Torc.

Daimler zet al langer in op autonoom rijden. Zo rolde het samen met Bosch in Californië al enige jaren geleden een autonome testvloot uit, zoals is te lezen in dit bericht op Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven