Ga naar hoofdinhoud

Nieuw evenement voor agrifood-sector

De kick-off voor AgriFoodTech in maart trok zo’n 130 deelnemers (foto: Mikrocentrum).

Technische innovatie verandert in steeds sneller tempo de wijze waarop voedsel waarde kan genereren voor menselijke en dierlijke gezondheid, voedselproductie en voedselkwaliteit. Maar innovatie in de agrifood-sector verandert ook hoe de manier waarop voedsel zijn weg vindt naar uiteindelijke consumptie, resulterend in nieuwe businessmodellen. Een nieuw evenement van het Mikrocentrum speelt hierop in: AgriFoodTech.

De agrifood-sector wil meer waarde bieden aan de consument en de maatschappij in termen van kwaliteit, gezondheid, duurzaamheid, groei en voedselveiligheid. Uiteraard gaat het ook om meerwaarde voor de bedrijven – denk aan onderscheidend vermogen en uiteindelijk omzet en winst.

Momenteel bedraagt de markt voor AgriFoodTech ongeveer 17 miljard, maar deze heeft de potentie om te verdubbelen. Kansen te over dus voor de sector, maar hoe die te grijpen? Deze vraag staat centraal in de nieuwe AgriFoodTech vakbeurs, die Mikrocentrum als onafhankelijk kennis- en netwerkorganisatie voor de industrie organiseert. De première van AgriFoodTech is op 14 en 15 december in Den Bosch.

Hightech kansen voor AgriFood

AgriFoodTech is een vakbeurs met congres rond technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking. Op het evenement kunnen fabrikanten, system integrators, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, onderzoekers, dienstverleners en gebruikers uit de verschillende AgriFood-waardeketens elkaar ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen.

Mikrocentrum geeft deelnemers over de volle breedte van de AgriFood-sector een podium voor (high-tech) oplossingen voor kwaliteits- en procesoptimalisatie. Tijdens de kick-off bijeenkomst in maart was er al grote belangstelling bij bedrijven en kennisinstellingen om zich daar te presenteren.

AgriFoodTech 2016 presenteert alle technologische ontwikkelingen onder één dak en bestrijkt de gehele AgriFood-keten, van engineer tot gebruiker. De organisatie mikt op kennisoverdracht, ontmoetingen en nieuwe businesskansen. Bezoekers zijn professionals uit

  • (high-tech) maakindustrie
  • zaadveredeling en productie
  • land- en tuinbouw
  • veeteelt en sierteelt
  • voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie
  • retail en horeca
  • onderwijs en wetenschap
  • overheid
  • zakelijke dienstverlening.

Er zijn themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 150 specialistische bedrijven en kennisinstellingen. Het exposantenprofiel is zeer breed met onder andere 3D-printen, slimme materialen, robotica, sensortechnologie, machine- en apparatenbouw, vision, software, big data, informatietechnologie, precisielandbouw en verpakkingstechnologie.

Congres

Het lezingenprogramma bestaat enerzijds uit neutrale keynote lezingen die door een onafhankelijke programmacommissie worden uitgekozen. Anderzijds kunnen exposanten een expertiselezing verzorgen. Het congresprogramma is verdeeld over diverse zalen. Op één van de twee beursdagen organiseert AgriFoodTech Platform het congres Van maatschappelijke dialogen naar technologische oplossingen.

AgriFoodTech 2016 vindt plaats op woensdag 14 en donderdag 15 december in 1931Congrescentrum Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Voor de organisatie van het gratis toegankelijke event wordt intensief samengewerkt met AgriFoodTech Platform, ZLTO, GMV, Wageningen UR, High Tech NL, Libéma en FME.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven