Ga naar hoofdinhoud

Nidec nu ook fysiek zichtbaar

Het pand van Control Techniques en Leroy-Somer in Sliedrecht draagt nu ook de naam van de nieuwe eigenaar uit (foto: Nidec).

Op het pand aan Kubus 155 op het bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant in Sliedrecht zijn nieuwe daklogo’s geplaatst. Afgelopen februari heeft het Japanse concern Nidec de bedrijven Control Techniques en Leroy-Somer overgenomen van Emerson Elecric. Sinds februari is Nidec de nieuwe handelsnaam. Om dit uit te stralen zijn de daklogo’s vervangen.

Control Techniques en Leroy-Somer zijn sinds februari 2017 onderdeel van Nidec Japan. Beide spelers zijn al decennia op de markt actief. Leroy-Somer is opgericht in 1919 en heeft dan ook een rijke historie in elektromotoren, motorreductoren en generatoren. Control Techniques is sinds 1973 op de markt en heeft veel ervaring met gelijkstroomregelaars, frequentieregelaars en servoregelaars.

Nidec

Nidec produceert elektromotoren, motorreductoren generatoren en regelaars. Meer dan 6 miljard elektromotoren in de vermogensrange van 3 W tot 75 MW zijn in tal van toepassingen in gebruik. De range reikt van aandrijvingen van diskdrives, autospiegels en wasmachines tot aan grote motoren in onder meer de staalindustrie, olie en gas en hybride voortstuwing van schepen. Het bedrijf telt meer dan 110.000 medewerkers binnen 300 bedrijven verdeeld over 40 landen.

Meer over Nidec, Control Techniques en Leroy-Somer vindt u in de november 2017 editie van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven