Ga naar hoofdinhoud

NEN Wintercourse CE-markering en machineveiligheid

De CE-markering machinerichtlijn (2006/42/EG) moet een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau waarborgen voor consumenten en werknemers (foto: Jeroen Aalberts)

De wintercourse ‘CE-markering en machineveiligheid’ is opgebouwd uit modules die ook als reguliere trainingen worden verzorgd. Net als met de reguliere trainingen stelt NEN zich ten doel dat de deelnemers niet alleen weten wat de inhoud van de normen is maar deze ook snappen en kunnen toepassen in de praktijk. Het verschil met het reguliere programma zit hem vooral in het feit dat de trainingen direct na elkaar behandeld worden, zonder weken ertussen.

Door enkele dagen en avonden met elkaar met CE-markering bezig te zijn, wordt er een mogelijkheid gecreëerd om met soortgenoten en de trainers meer gedetailleerd met de materie om te gaan. En deze aan het einde van de week echt te snappen en te kunnen toepassen.

De wintercourse is dan ook een intensieve week, en voor die personen bedoeld die in een korte tijd de informatie eigen willen maken en er in hun dagelijkse praktijk mee aan de gang willen gaan.

E-learning module CE-markering

De module Wet- en Regelgeving machines wordt als een E-learning aangeboden. E-learning biedt de mogelijkheid om via internet te leren, op elke plaats en op elk tijdstip. In een beveiligde elektronische leeromgeving volgt u de module Wet- en Regelgeving machines. Na ontvangst en verwerking van uw wintercourse inschrijving ontvangt u een inlogcode waarmee u de E-learning kunt voltooien. (Let op: het is belangrijk om de E-learning module te voltooien voordat de andere 3 modules plaatsvinden)

Waardering Hobéon SKO-VK

Elk van deze vier trainingen heeft een waardering in het onderhoudssysteem AH/VK toegekend gekregen van 1 punt. De SKO-punten staat vermeld op het certificaat van deelname dat u na afloop van de wintercourse ontvangt.

De Wintercourse 2015 wordt gehouden van 3 t/m 5 maart 2015 bij Kasteel Oud Poelgeest op de grens van Oegstgeest en Leiden en bestaat uit de volgende modules:

  • Module 1: Wet- en regelgeving machineveiligheid (E-learning module)
  • Module 2: Risicobeoordeling machines.
  • Module 3: Zelf CE-markeren nieuwe en om/samengebouwde machines
  • Module 4: Technische documentatie

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven