Ga naar hoofdinhoud

Nederland sterk aanwezig op SMM 2018

Aan SMM 2018 in Hamburg nemen 143 Nederlandse bedrijven deel, waarvan vijftig via het Holland Paviljoen (foto: Netherlands Maritime Technology).

Van 4 tot en met 7 september 2018 vindt in Hamburg ’s werelds grootste maritieme beurs plaats, SMM 2018. Tussen de 2200 exposanten presenteren 143 Nederlandse bedrijven zich op deze beurs, waarvan vijftig via het Holland Paviljoen in Hal B7. Het Holland Paviljoen beslaat een oppervlakte van bijna 1000 m2. Op woensdag 5 september bundelt Nederland haar maritieme krachten nog verder. Onder de naam ‘Smart Holland Day’ vinden diverse activiteiten plaats.

Internationaal staat Nederland bekend om haar experimenteergedrag, flexibiliteit en het samenwerken in wisselende coalities. Nederlandse bedrijven pionieren in autonoom varen, installatie en onderhoud van offshore windparken, alternatieve brandstoffen en big data. Nederland gaat slimme combinaties aan en geeft de jeugd de ruimte.

Smart Holland Day

Deze dynamiek wordt getoond tijdens de Smart Holland Day. Ook digitalisering en smart maintenance hebben in Duitsland prioriteit bij klanten en samenwerkingspartners. Nederlandse deelnemers worden aangemoedigd hun nieuwste oplossingen op deze gebieden in de etalage te zetten.

Tot de activiteiten op Smart Holland Day behoren de kick-off, een digitale speurtocht voor bezoekers over de beursvloer, een Smart Maintenance business lunch, een VIP-tour, een WISTA Nederland en Duitsland event tot slot een netwerkreceptie.

De Smart Holland Day is een initiatief van Marstrat, IFS Benelux en Netherlands Maritime Technology en wordt gesponsord door Damen Shipyards, Royal IHC, Siemens, DEAL Drecht Cities en Gemeente Rotterdam. De Nederlandse ambassade in Berlijn en de Netherlands Business Support Office (NBSO) treden op als samenwerkingspartners voor deze dag.

Deelnemers aan SMM 2018

Voor een volledige lijst van exposanten verwijzen wij naar de website van SMM. De deelnemers aan het Holland Paviljoen vindt u op de website van Netherlands Maritime Technology. De belangrijkste exposanten uit de wereld van de aandrijftechniek zijn Bakker Sliedrecht Electro Industrie, Combimac, Croonwolter&dros, Drie-D, Eekels Technology, Hydromaster Propulsion, Motrac Hydraulics en Rotor .

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven