Ga naar hoofdinhoud

Murrelektronik lanceert voedingsconcept voor wereldmarkt

Murrelektronik heeft een voedingsconcept ontwikkeld dat wereldwijd kan worden gebruikt in alle machines en systemen. (foto's: Murrelektronik)

De eisen die aan stuurstroomcircuits worden gesteld, kunnen sterk verschillen als de machines en systemen zijn ontworpen om in verschillende regio’s in de wereld te functioneren. Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren, moeten verschillende concepten voor schakelkastvoedingen creëren. Murrelektronik biedt een voedingsconcept dat standaard kan worden gebruikt in alle machines en systemen wereldwijd, ongeacht hun locatie.

Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren moeten op veel zaken letten. Afhankelijk van de markt moeten ze andere producten gebruiken, verschillende bedradingsconcepten gebruiken en/of andere methoden toepassen om de netspanning te beveiligen.

Ze moeten zeker op de hoogte zijn van een grote verscheidenheid aan internationale normen en specificaties. Levering aan internationale markten maakt de dagelijkse installaties daarom complex.

Voedingsconcept

Het wereldwijd inzetbare voedingsconcept van Murrelektronik volgt een uniform ontwerp. De producten hebben de goedkeuringen en certificeringen die nodig zijn. Ze zijn ontwikkeld en getest om samen te werken.

Murrelektronik Mico Pro wereldwijd
De producten van het wereldwijd inzetbare voedingsconcept hebben de goedkeuringen en certificeringen die nodig zijn.

De oplossing voldoet aan internationale normen zodat de machine of systeem overal ter wereld kan worden gebruikt. Dit vereenvoudig de engineering en maakt een flexibele standaardoplossing met dezelfde elektrische componenten mogelijk, modulair en flexibel.

Twee voorbeelden

Het eerste voorbeeld betreft een kleine machine met een laag stroomverbruik. Een Mico Pro met geïntegreerde éénfase voeding kan bestaan uit Mico Pro modules met NEC klasse 2 uitgangen die circuits tot maximaal 100 VA beschermen.

Alles dat is verbonden met deze circuits hoeft niet UL gecertificeerd te zijn in verband met de NEC Klasse 2 certificatie. Door het Mico Pro stroombewakingssysteem met geïntegreerde voeding in te zetten zijn minder UL-certificeringen nodig.

Murrelektronik Mico Pro configurator
Voor het Mico Pro voedingsconcept is een online configurator beschikbaar.

Het tweede voorbeeld betreft een grotere machine met hogere vermogensbehoefte. Hier kan een driefasen Emparro 40A voeding worden gecombineerd met Mico Pro stroombewakingsmodules om op de machine gemonteerde I/O-modules, aangesloten met een M12-connector, te beschermen.

Alle technische specificaties met een whitepaper en circuitvoorbeelden in een Eplan diagram vindt u op de website van Murrelektronik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven