Ga naar hoofdinhoud

Multiturn encoder voor zware toepassingen

Toepassingen waar de Vert-X 37MT uitstekend tot zijn recht komt zijn, landbouwvoertuigen, on- & offshore, hijskranen, maritieme toepassingen (boegschroeven, etc.) en zwaar transport (foto: Paul Quaedvlieg)

De nieuwe Vert-X 37MT absolute multiturn encoder van Contelec is gebaseerd op het meten van de richting van het magneetveld voor de singleturn positie tezamen met een magnetische meting voor het aantal omwentelingen (multiturn).

Als aanvulling op de singleturn positie, geven de multiturn encoders ook het aantal omwentelingen weer. Tot op heden moesten de multiturn encoders te allen tijde met een vertraging of batterij/accu back-up worden uitgevoerd om het aantal omwentelen te detecteren, opslaan en weer op te halen zelfs tijdens stroomstoringen of stroomloze situaties. De nieuwe Vert-X 37MT absolute multiturn encoder van Contelec kent deze tekortkoming niet. Het meetsysteem is gebaseerd op het meten van de richting van het magneetveld voor de singleturn positie tezamen met een magnetische meting voor het aantal omwentelingen (multiturn).

De as-rotatie levert voldoende elektrische energie om op een betrouwbare manier het toe- of afnemen van het aantal omwentelingen vast te leggen in een vast geheugen zelfs zonder externe voeding. Op deze manier voorziet de Vert-X 37MT in een absoluut meetsysteem welke zijn positie of waarde nooit verliest ten tijde van afwezigheid van elektrische voeding. De magnetische encoder heeft een resolutie van 16 bit voor de positie singleturn en 16 bit voor het aantal omwentelingen.

Voorzien van een CAN-uitgang en een nauwkeurigheid van <±0,1°!Materiaal van de opnemer is RVS316 en de beschermingsgraad is IP68, zodoende is de sensor geschikt voor enorm slechte en vochtige omgevingen. Toepassingen waar de Vert-X  37MT uitstekend tot zijn recht komt zijn, landbouwvoertuigen, on- & offshore, hijskranen, maritieme toepassingen (boegschroeven, etc.) en zwaar transport.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven