Ga naar hoofdinhoud

Multi-Touch aanraakscherm

De nieuwe serie van Multi-Touch Projected Capacitive Touchscreens (PCT’s) van Densitron (vertegenwoordigd door Comdes Componenten) hebben een hoge aanraak-gevoeligheid (activerings-kracht dichtbij 0 gf). Ze kunnen zowel met de vingers als met een stilus worden bediend en detecteren tot aan tien gelijktijdige aanra-kingen. Daarbij bieden de aanraakschermen functies als in- en uitzoomen en roteren.

De aanraakschermen zijn vervaardigd uit glas, waardoor ze nauwelijks gevoelig zijn voor de beeldverstorende Newtonringen. De heldere schermen zijn leverbaar in de diagonale maten 4,7”, 7” en 10,1”, met een resolutie van 4096 x 4096 en een voedingsspanning van 3,3 V. Het oppervlak is bestand tegen krassen en kan zelfs met schurende middelen worden gereinigd. De schermen zijn zelfkalibrerend.

De Multi-Touch sensoren kunnen worden gebruikt bij temperaturen van -20°C tot 70°C en gaan goed samen met de TFT-displays van Densitron. De displays blijven zonder aanpassingen van het backlight in zonlicht afleesbaar. Door deze verbindingstechniek worden de modules ook robuuster.

Om mogelijke elektrische interferentie tussen het displaykader en de rand van een capacitieve sensor te ondervangen, worden controllers aangeboden waarmee gebruikers de softwareparameters kunnen aanpassen om zodoende de combinatie van sensor, controller en display te optimaliseren. De controllers kunnen de ingangsdata in I2C- of USB-formaat aanbieden. Om ontwikkelaars op weg te helpen zijn standaardparameters voor de sensoren beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven