Ga naar hoofdinhoud

Mparts na fusie Systomatic & Van Veenendaal

Met ingang van 1 januari 2014 zijn Systomatic en Van Veenendaal officieel gefuseerd en zetten ze gezamenlijk hun activiteiten in de Benelux voort onder de nieuwe naam Mparts. Achter de schermen werd al geruime tijd gewerkt aan de voorbereidingen voor deze fusie. Door de beide ondernemingen samen te voegen ontstaat een grotere synergie omdat de beide productpakketten volledig complementair zijn.

Mparts kiest in de nieuwe samenstelling voor een duale strategie. Volgens directeur Stefan van der Beek zet het bedrijf enerzijds in op de ‘online webshop’ met meer dan 30.000 verschillende mechanische componenten (bedienen, machine-elementen, bevestigen, aandrijven, bekabelen, beschermen, machines, opspannen, gereedschappen, optica en pneumatiek), en anderzijds op kennis. Kennis met betrekking tot product, markt en toepassing. Zo zijn er delen uit het totale pakket die wel getoond worden online, maar die niet via de webshop te bestellen zijn, omdat hiervoor specialistische kennis vereist is. Kennis die de beide organisaties in ruim 95 jaar hebben opgebouwd. Dit geldt onder andere voor de pakketten industriële persen, drukvoegmachines, inspectiesystemen, pneumatiek en gasveren. Vanaf de ontwerpfase denkt Mparts hier over mee.

Eigen merk

Interessant te melden is dat Mparts niet alleen de nieuwe bedrijfsnaam is, maar tevens wordt gelanceerd als eigen merk. Alle ‘mechanical solutions’ van de vooraanstaande leveranciers van Mparts zullen vanaf januari 2014 te bestellen zijn met het oude bestelnummer of via het nieuwe Mparts nummer. Binnen afzienbare tijd zal het nieuwe Mparts nummer het oude bestelnummer gaan vervangen.

SAP-systeem

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de implementatie van een geheel nieuw SAP-systeem, waarin alle artikelen van Mparts zijn ondergebracht. In de Mparts omgeving is vanaf januari 2014 de front- en backoffice gekoppeld. Dit heeft als voordeel dat alle wijzigingen die in SAP worden doorgevoerd ook direct online worden doorgevoerd en dat de totale orderstroom veel sneller kan worden afgehandeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven