Ga naar hoofdinhoud

Motrac Industries helpt ROVC met hydraulisch systeem

Hans Nijkamp en Erwin de Kruijff van Motrac Industries bij de Linde Hydraulics Closed Loop Trainings Unit, ontwikkeld en gebouwd voor ROVC. (foto: Motrac Industries)

Door een grote brand verloor opleider ROVC in mei 2018 haar hoofdgebouw in Ede en nagenoeg alle practicum-installaties. Het praktijkgerichte technische opleidingsinstituut schakelde de hulp in van het bedrijfsleven. Inmiddels zijn de plannen voor een nieuw praktijkcentrum klaar en is samen met Motrac Industries een start gemaakt met het ontwerpen en realiseren van de benodigde hydraulische practicum-installaties.

Motrac Industries is door ROVC benaderd om een testopstelling te leveren voor een hydraulisch gesloten systeem. Het bedrijf in Baak (bij Zutphen) stak ROVC graag de helpende hand toe. Het technische bedrijfsleven heeft immers veel baat bij de praktijkgerichte opleidingen die ROVC biedt. Voor Motrac is het tegelijk een mooie gelegenheid om de Motrac & Linde Hydraulics oplossingen te laten zien aan het bedrijfsleven.

Motrac Industries heeft in overleg met ROVC een hydraulisch en mechanisch ontwerp gemaakt. Het uitgangspunt en de basis van dit ontwerp is de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de gesloten systeemcomponenten. Het gesloten systeem bestaat uit een Linde HPV02 55 cc pomp en een HMV02 75 cc motor. De installatie gaat ROVC cursisten helpen hun kennis over gesloten systemen te vergroten.

Werking en functionaliteit

Met de testopstelling kan de werking en functionaliteit van een gesloten systeem worden getoond, zoals toegepast in bijvoorbeeld rijaandrijvingen, waterpomp- of ventilator-aandrijvingen, schroefaandrijvingen of stuursystemen op schepen en asgeneratoren.

In de opleiding kan de set worden gebruikt voor het identificeren van systeemcomponenten aan de hand van een bijbehorend hydraulisch schema, het effect van het variëren van slagvolumes van zowel de HPV pomp als de HMV motor op de volumestroom, werkdruk en toerentallen, het analyseren van de werking van het spoelsysteem (voedingspomp / uitspoelinrichting) en het zoeken van een storing in een gesloten systeem.

De installatie is inmiddels door Motrac Industries opgebouwd, aangesloten en getest. ROVC zou deze installatie vanaf maart in gebruik nemen in een deel van haar opleidingen (toen is ook bovenstaande foto genomen). Door COVID-19 werd dit uitgesteld naar juni.

ROVC en Motrac Industries

ROVC is een vooraanstaande speler op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 15.000 mensen uit het bedrijfsleven een praktijkgerichte opleiding bij ROVC in verschillende technische vakgebieden. Ongeveer 1000 cursisten volgen een opleiding waarbij actief gebruik wordt gemaakt van hydraulische practicum-installaties.

Motrac Industries heeft meer dan 65 jaar ervaring in hydraulische engineering. De afgelopen jaren heeft het bedrijf haar portfolio uitgebreid met elektrische engineering. Het bedrijf is bekend als distributeur van Linde Hydraulics in Nederland, België, Duitsland en Polen. Als specialist ontwikkelt, engineert, bouwt en repareert de onderneming hydraulische aandrijvingen en klantspecifieke hydraulische en elektrische systemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven