Ga naar hoofdinhoud

Motrac Hydraulics neemt Hydromarine over

Hydromarine bouwt en onderhoudt standaard en op maat vervaardigde hydraulische systemen, hoofdzakelijk voor de maritieme sector (foto: HydroMarine)

Motrac Hydrauliek neemt Hydromarine in Papendrecht over. De officiële contracten zijn inmiddels getekend. Hydromarine zet vanaf heden haar bedrijfsactiviteiten voort onder de bedrijfsnaam Motrac Hydraulics. De diensten van deze organisatie blijven onder de merknaam Hydromarine herkenbaar voor relaties.

Al meer dan 28 jaar ontwerpt, bouwt en onderhoudt Hydromarine standaard en op maat vervaardigde hydraulische systemen, hoofdzakelijk voor de maritieme sector. Koert Huisman, Managing Director Motrac Hydraulics: “Met deze overname hebben we opnieuw een stap gezet in de goede richting om ons doel te verwezenlijken, namelijk het volledig ontzorgen van onze klanten met een zo omvangrijk mogelijk productenpakket. Deze overname sluit naadloos aan bij de langetermijnvisie van Motrac Hydraulics om binnen niet al te lange tijd uit te groeien tot een toonaangevende systeemintegrator, ook in de maritieme sector. Hydromarine past als organisatie uitstekend in deze plannen, omdat zij net als Motrac Hydraulics opereren in de ‘mid market’. Beide ondernemingen beschikken bovendien over technisch hoogwaardige, innovatieve kennis en producten.

Nog krachtiger opereren in de markt

Maarten Vinkesteijn, Director Sales & Marketing van Motrac Hydraulics: “Door bundeling van de kennis en engineeringcapaciteiten van beide organisaties kunnen we onze klanten in het Westen van Nederland beter bedienen, is onze dekkingsgraad in Nederland verbeterd, ons netwerk in de maritieme sector fors uitgebreid en hebben we voortaan kennis in eigen huis, over specifiek voor de scheepvaartbranche, ontwikkelde hydraulische systemen. Met een team van in totaal ruim 110 medewerkers kunnen we nu dus nog krachtiger opereren in de markt.”

FF_0927_Motrac_HydroMarine_Papendrecht_017kleinJos Zegelaar, de huidige directeur van Hydromarine, vult aan: “Als Hydromarine kunnen we op bovengenoemde wijze de continuïteit van onze organisatie waarborgen en zo verdere invulling geven aan onze expansieplannen. De toekomst zien we dan ook zeer rooskleurig tegemoet.” “Door onze jarenlange vertegenwoordigingen van Linde pompen, Bücher ventielen, Völkel stuursystemen, Eaton en de, in eigen huis geproduceerde, IMAV manifolds (in het Duitse Willich) te completeren met het pakket van Hydromarine kunnen we onze afnemers vanaf nu optimaal bedienen. Motrac Hydraulics zet de komende jaren in op verdere uitbreiding van de verschillende technische expertises en locaties, om de toekomstige uitrol naar nieuwe landen en markten succesvol te maken. Innovatie staat daarbij hoog in het vaandel”, aldus Vinkesteijn.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven