Ga naar hoofdinhoud

Motorreductoren met koppels tot 5000 Nm

WEG heeft de rechte, vlakke en haakse motorreductoren in de WG20-reeks uitgebreid met uitvoeringen voor nominale koppels tot 5000 Nm. De reductoren kunnen worden gecombineerd met de modulaire asynchrone motoren van WEG met rendementsklasse tot IE4. Door de robuuste bouw en kwaliteitsafwerking zijn deze reductoren geschikt voor veeleisende toepassingen in de zware industrie, zoals in staalfabrieken.

De WG20-motorreductoren met koppels tot 5000 Nm combineren goede prestaties met een compact ontwerp. Dankzij de gestandaardiseerde montageafmetingen van de WG20-reeks kunnen ze wereldwijd worden uitgewisseld, zonder dat de bestaande gebruikersapparatuur moet worden gewijzigd. Ze zijn combineerbaar met modulaire motoren van WEG met een vermogen van 120 W tot 30 kW. Deze combinaties leiden tot motorreductoren met rendementsklassen tot IE4 in asynchrone uitvoering.

Door interne spanningsomschakeling zijn de modulaire motorreductoren geschikt voor zo goed als alle voedingsspanningen. Ze kunnen via een frequentieomvormer worden ingezet bij 100 Hz of 120 Hz. Voor werktuigkundigen en onderhoudstechnici betekent dit dat ze een hele range van applicaties kunnen garanderen met één enkele unit. Dit komt ten goede aan de flexibiliteit en helpt bij het optimaliseren van de inventaris.

Stijve motorreductoren

De grijze gietijzeren behuizing bestaat uit slechts één stuk. Dit zorgt voor een hoge torsiestijfheid. Doordat tijdens het productieproces de volledige verspaning in één enkele klembewerking wordt uitgevoerd, kunnen de behuizingen met kleine toleranties worden vervaardigd. Dankzij hun gladde oppervlakte kunnen de motorreductoren ook perfect worden ingezet bij toepassingen die een strikte reinigingsprocedure vereisen.

Bij de de ontwikkeling van de nieuwe reeks is gebruik gemaakt van eindige elementen methoden. Dankzij het modulaire tandwiel kunnen de reductoren toegepast worden in tweetraps- of drietrapsconstructies met een uitgebreid gamma van overbrengingsverhoudingen. Dit resulteert in kleine verliezen waardoor deze reductoren een goed rendement leveren. Het voor varianten geoptimaliseerde tandconcept maakt ook hoge snelheden van de uitgangsas mogelijk en een werking bij een breed toerentalbereik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven