Ga naar hoofdinhoud

Motorbeveiliging

De motorbeveiliging MS165 van ABB biedt zowel thermische als elektromagnetische bescherming aan motoren tot een vermogen van 30 kW (400 V). Omdat hij te combineren is met dezelfde accessoires als de andere leden van de motorbeveiliging-familie, kan de gebruiker besparen op de hoeveelheid reserve onderdelen in het magazijn en de logistieke processen optimaliseren.

Directe adapters maken het mogelijk om een koppeling te maken tussen de MS165 en de passende AF-bescherming waarmee een snelle en eenvoudige opbouw van compacte startercombinaties is te realiseren. Daarbij draagt de geringe moduulbreedte van 55 mm bij aan een compacte en efficiënt ingerichte schakelkast.

Specificaties motorbeveiliging

Het temperatuur gecompenseerde apparaat voorziet in een draaigreep bediening met een eenduidige schakelinstelling I/TRIP/0. Met behulp van een hangslot is de draaiknop in positie 0 te vergrendelen. Tevens beschikt de MS185 over een kortsluiting aanduiding.

Voor de montage van hulp-, signaal- en kortsluitmeld contacten maar ook voor onderspanning- en werkstroom uitschakelinrichtingen, is geen apart gereedschap nodig. De 3-fase rails voor 125 A bieden een gemeenschappelijke voeding voor verschillende motorschakelaars. Het aanbod accessoires is afgerond met toebehoren voor inbouw in schakelkasten en klemafscherming.

Kortsluitbescherming

Naast de MS165 is tevens de variant MO165 beschikbaar. Het gaat hier om een kortsluitbescherming zonder thermische trigger die eveneens beschikbaar is tot 65 A. Deze uitvoering is voor speciale toepassingen waar de thermische en magnetische trigger bewust van elkaar zijn gescheiden. In deze gevallen neemt een separaat apparaat, bijvoorbeeld het elektronische overbelastingsrelais EF65 of de universele motorbesturing UMC100 de thermische bescherming over.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven