Ga naar hoofdinhoud

Moog zoekt oudste nog werkende servoklep

Moog is op zoek naar de oudste nog operationele servoklep van het merk (foto: Moog).

De Industrial Group van Moog Inc. heeft een wedstrijd uitgeschreven in een speurtocht naar de oudste nog operationele servoklep van het merk. Het bedrijf zal maandelijks tekeningen sponsoren om ook eigenaren van nieuwere kleppen een kans te geven om deel te nemen. De wedstrijd is onderdeel van de viering van de vijftigste verjaardag van de activiteiten van Moog in Europa.

In 1951 ontwikkelde William C. Moog, Jr., de eerste commercieel levensvatbare servoklep. De kleppen zetten een digitaal of analoog ingangssignaal om in een hydraulische uitgang zoals stroming of druk. De servokleppen van het merk hebben een reputatie van betrouwbaarheid. Het is niet ongewoon dat de kleppen na 25 jaar of meer in moeilijke omstandigheden nog altijd in bedrijf zijn, bijvoorbeeld bij de productie van staal, in gasturbines en in productiemachines.

Oudste operationele servoklep

De onderneming het jubileum onder meer door mensen uit te dagen om de oudste nog operationele Moog servoklep vinden. De wedstrijd staat open voor iedereen die een dergelijke klep op een machine in bedrijf kan vinden.

De deelnemer moet met een smartphone een foto van de klep maken en daarop moet het serienummer op het typeplaatje zichtbaar zijn. Moog heeft deze informatie nodig om de productiedatum van de klep te kunnen controleren. De foto moet vervolgens worden opgestuurd. De deelnemer moet tevens een formulier op een speciale webpagina invullen.

De hoofdprijs is een cheque van Amazon van US $ 500. Moog looft twee extra Amazon cheques uit als tweede en derde prijs. Ook als de klep niet de oudste operationele klep is of als meerdere kleppen nog in gebruik zijn, kunnen deelnemers nog in aanmerking voor een van Amazon cheques van US $ 50 die Moog elke maand zal uitreiken. De wedstrijd eindigt op 29 februari 2016.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven