Ga naar hoofdinhoud

Moederboard met multi-core processoren

Beckhoff presenteert een nieuwe generatie industrie-PC’s die is gebaseerd op het nieuwe 3½” moederboard CB3054. Het board werd ontwikkeld voor multi-core processoren en biedt een goede basis voor PC-geba-seerde besturingstechniek. Dankzij deze processoren biedt op de PC gebaseerde besturingstechniek software-gebaseerde automatiserings-oplossingen die – afhankelijk van het aantal beschikbare CPU-kernen – besturingstaken over verschillende keren verdelen.

Verschillende typen besturingen zoals PLC, NC, robotica, meettechniek en HMI kunnen met weinig inspanning over specifieke kernen worden gedistribueerd. Beckhoff ondersteunt de multi-core technologie aan de software kant met TwinCAT 3, aan de hardware kant met een breed scala aan industriële PC’s.

Het hart van de nieuwe generatie industriële PC’s is het nieuwe moeder-board CB3054. Dit board is gebaseerd o de GS45-chipset van Intel. Beckhoff’s boards kunnen worden uitgevoerd met verschillende multi-core processoren, waaronder Intel Core2 Duo of Core2 Quad, maar met de low-cost Celeron processoren met twee kernen.

Het board heeft een veelheid aan on-board-interfaces, zoals SATA, COM-poorten of USB-poorten. Een mini-PCI-slot maakt de integratie mogelijk van andere veldbusinterfaces.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven