Ga naar hoofdinhoud

Moederbedrijf Biesheuvel gaat naar Italië

Behalve sec technische onderdelen distribueren, kan de IPH Group ook voorraadbeheer van klanten verzorgen (foto: Biesheuvel Techniek)

IPH Group, een internationale aanbieder van industriële producten, neemt de volgende stap in de ontwikkeling van zijn Europese bedrijfsvoering. Met een belang van 50% in de Minetti Group betreedt het moederbedrijf van Biesheuvel Techniek de Italiaanse markt. De transactie is nog onderhevig aan de goedkeuring door de autoriteiten.

Minetti is opgericht in 1951 en heeft een geconsolideerde omzet van 130 miljoen euro. Door een constante groei is de onderneming in Italië uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur van industriële producten.

Alliantie in Italië

“De alliantie tussen de twee bedrijven is strategisch en gemotiveerd door een gemeenschappelijke visie, gebaseerd op sterke groei in de Italiaanse markt en een bewuste focus op technische kennis ten gunste van de klanten” de directie van Minetti.

“De gecombineerde kracht van IPH en Minetti zal zorgen voor nieuwe kansen op de Europese/Italiaanse markt, met name via overnames en een gezamenlijke benadering naar de belangrijkste klanten op Europees niveau. Het zal ook de ontwikkeling van de twee kernproductsegmenten van Minetti versnellen: aandrijftechniek (met name lagers) en snijgereedschappen.”

IPH Group van zijn kant ziet in de Minetti Group een geschikte partner voor zijn ontwikkeling in Italië. Met deze alliantie kan IPH zijn internationale klanten beter van dienst zijn en wordt de productkennis van de groep verder versterkt.

IPH Group

De IPH Group is al aanwezig in Duitsland (Zitec), in Frankrijk (Orexad), België (d’Hont), Roemenië (Novotech) en in Nederland (Biesheuvel Techniek). IPH realiseert een omzet van 928 miljoen euro via meer dan 200 vestigingen en met ongeveer 3.500 medewerkers. Het segment aandrijftechniek vertegenwoordigt 40% van de omzet.

De groep is actief in mechatronica, pneumatiek, mechanische aandrijftechniek, snijgereedschappen, schuurmiddelen, montage (lijmen, hechtmiddelen, lassen), elektrisch gereedschap, handgereedschap, appendages en afdichtingen, persoonlijke beschermingsmiddelen en industrial supplies.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven