Ga naar hoofdinhoud

Modules voor Stardom besturingssysteem

Yokogawa heeft het netwerkgebaseerde besturingssysteem Stardom uitgebreid met een aantal nieuwe modules die inspelen op de groeiende belangstelling voor het Stardom-systeem. De nieuwe modules zijn geschikt voor communicatie tussen Stardom’s FCN-controller en apparatuur op basis van Profibus-DP of CANopen.

Daarnaast werd een engineeringtool geïntroduceerd dat ondersteuning biedt bij het configureren van beveiligingsmodellen, die ook voor het geïntegreerde productiebesturingssysteem Centum VP worden toegepast. Stardom wordt op steeds grotere schaal ingezet voor monitoring, operation, besturing, data-acquisitie en -opslag van apparatuur in kleine tot middelgrote productiefaciliteiten, onder meer in de olie- en gasindustrie en windenergiesector.

Met de groei van het aantal toepassingen ontstaat ook de vraag naar ondersteuning van uiteenlopende communicatieprotocollen, zodat ook PLC’s en motor controller centers (MCC’s) van andere leveranciers kunnen worden opgenomen in het Stardom-netwerk. Om directe communicatie tussen de FCN-controller uit het Stardom-systeem en apparatuur op basis van Profibus-DP en CANopen te ondersteunen, is de nieuwe communicatiemodule ontwikkeld.

Met deze modules worden speciale gateways overbodig. Voor het configureren van de communicatie met de apparatuur is een engineering-tool beschikbaar. Stardom wordt vaak gebruikt in combinatie met een DCS-systeem. Om beschermd te zijn tegen cyberaanvallen, dienen de veiligheidsmaatregelen vergelijkbaar te zijn met die van het DCS-systeem.

Met het nieuwe IT-beveiligingstool wordt hulp geboden bij de configuratie van beveiligingsmodellen die ook voor Centum VP worden gebruikt. Deze modellen bieden betrouwbare beveiliging van het gehele systeem tegen cyberaanvallen. Deze nieuwe Stardom-versie ondersteunt de invoering van digitale communicatie met apparatuur voor plant- en fabrieksautomatisering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven