Ga naar hoofdinhoud

Modulen en UMTS-routers

Het aanbod van Siemens op het gebied van industrial remote access is uitgebreid met nieuwe modulen en UMTS-routers. Met de beide nieuwe modulen TIM 3V-IE DNP3 en TIM 4R-IE DNP3 kunnen controllers van het type Simatic S7-300 en S7-400 via verschillende communicatienetten – bijvoorbeeld het mobiele netwerk – worden bestuurd en bewaakt.

De modulen ondersteunen het open DNP3-protocol voor communicatie met het controlecentrum. Gebruikers beschikken over uitgebreide diagnosefuncties, waaronder protocollering van de verzonden en ontvangen telegrammen. Ook kunnen S7-controllers die op de modulen zijn aangesloten via een IP-gebaseerd netwerk op afstand worden geprogrammeerd, wat kostbare servicebezoeken op locatie beperkt.

De nieuwe UMTS-routers Scalance M873 en M875 zijn ontworpen voor remote access-oplossingen in klassieke teleservice- en telecontrol-applicaties. De communicatie tussen het controlecentrum en de routers vindt plaats via het mobiele UMTS-netwerk.

Tevens zijn ze geschikt voor complexere applicaties, zoals videotransmissies. Scalance M875 beschikt bovendien over een VPN-functie (Virtual Private Network) en een firewall. Dankzij de geïntegreerde securityfuncties ondersteunt Scalance M875 een beveiligde verbinding van decentrale automatiseringscellen met een controlecentrum via het mobiele netwerk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven