Ga naar hoofdinhoud

Module voor nauwkeurig meten van wisselstroom

De Sigmatek AI-031 is een analoge ingangsmodule voor het meten van wisselstroom. Deze compacte S-Dias module heeft drie ingangen met een meetbereik van 0 tot 5 A AC en is ontworpen voor het detecteren van stroom in een 220-600 V voeding. De conversietijd is 1 ms per kanaal met een resolutie van 12 bits. Voor het loskoppelen van de voeding worden externe transformatoren gebruikt, die de toegepaste stroomsterkte omzetten van 0 tot 5 A AC.

De AI-031 maakt het mogelijk om data te verzamelen en visueel het energieverbruik, regelweerstand en stroomloops van AC-motoren te simuleren. Hiermee kan de status van individuele componenten, machines en installaties worden gecontroleerd. Potentiële storingen zoals hoge slijtage, overmatige weerstand of trage beweging worden zo snel opgespoord. Deze voorspellende data met betrekking tot het onderhoud maakt het mogelijk om schade, machinefouten en stilstandtijden te voorkomen.

Eplan macro’s

Binnen de compacte meetmodules uit de S-Dias serie kunnen parameters zoals stroom, spanning, temperatuur of zelfs trilling worden gemeten. Voor de eenvoudige integratie in de besturingskast zijn Eplan-macro’s voor deze productfamilie beschikbaar. Besturing en I/O systeem kunnen worden geprogrammeerd en geconfigureerd met de objectgeoriënteerde engineering software tool Lasal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven