Ga naar hoofdinhoud

Modulaire ribbelslang voor hoogste cleanroom-klasse

Het verkrijgen van de IPA ISO klasse 1 certificering door het Fraunhofer instituut is mogelijk gemaakt door het slimme ontwerp en het materiaal van de e-skin (foto: igus)

Met de e-skin heeft igus een modulaire ribbelslang ontwikkelt, die niet alleen bijzonder eenvoudig te openen is, maar in tegenstelling tot vergelijkbare producten ook vrijdragend toepasbaar is en daarbij ook geschikt is voor de kleinste inbouwruimtes. Hiervoor heeft igus de strenge IPA ISO klasse 1 certificering ontvangen. Daarmee krijgen klanten voor cleanroom-toepassingen de grootst mogelijke zekerheid.

Van de medische techniek, via de halfgeleiderproductie, lucht- en ruimtevaarttechnologie tot aan nanotechnologie en meettechniek aan toe – in vele industriesectoren is de reinheid van lucht een absolute noodzaak. Elke verontreiniging onder cleanroom-condities heeft een direct schadelijke invloed op het product, het proces en het kost geld. De e-skin van igus biedt hier op het gebied van energietoevoer een oplossing en voorziet betrouwbaar, robuust en flexibel installaties van data, energie en andere media, zonder dat hierdoor wrijving deeltjes in de lucht boven de strikte grensnormen vrijkomen en de ruimte kunnen verontreinigen.

Slijtvaste gesloten constructie

Het verkrijgen van de IPA ISO klasse 1 certificering door het Fraunhofer instituut is mogelijk gemaakt door het slimme ontwerp en het materiaal van de e-skin. De ribbelslang bestaat uit tribologisch geoptimaliseerd slijtvast kunststof, de deelbare boven- en onderschaal kunnen middels een ‘ritssluitings-principe’ eenvoudig tot een volledig gesloten slang met een hoge stof- en waterdichtheid worden samengebouwd. Dit garandeert tegelijkertijd de cleanroom geschiktheid, net als het snel vullen en plegen van onderhoud aan kabels. De montagevriendelijke e-skin is daarnaast extreem licht, geschikt voor krappe ruimtes, bijvoorbeeld in Pick & Place-toepassingen en in tegenstelling tot andere ribbelslangen, vanwege de materiaalstijfheid, de ribbelcontour en een gedefinieerde bewegingsrichting voor korte rijwegen zelfs vrijdragend toepasbaar. Een inwendige verdeling is optioneel verkrijgbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven