Ga naar hoofdinhoud

Modulaire encoderkit voor bewerkingsmachines

Lenord+Bauer lanceert de GEL 2449 encoderkit voor het meten van toerental en positie bij bewerkingsmachines. Dit nieuwe modulaire encodersysteem vormt het antwoord op de groeiende marktvraag naar voorgemonteerde direct inzetbare sensoroplossingen.

De MiniCoder GEL 2449 is bestemd voor tandwielen met moduul 0,4 of 1,0. Het magnetisch meetsysteem bestaat uit een ferromagnetisch ‘meettandwiel’ en een uitleeskop. Deze combinatie levert rotatiesnelheden tot 100.000 min-1 (als Sin/Cos signaal) en een top-top waarde van 1 V. De sensor positioneert met een nauwkeurigheid tot 15 boogseconde.

De gebruiker kan kiezen uit een analoog of digitaal referentiesignaal voor verbinding met het bovenliggend controlesysteem. Dankzij het gebruik van seriële protocollen biedt de MiniCoder het ideale signaal voor tal van controlesystemen zoals bijvoorbeeld het Mitsubishi M80 CNC-systeem.

Indien gewenst kan de GEL 2449 encoderkit ook snelheidsranges en bedrijfsuren opslaan in een histogram. Tevens kunnen maximum en minimum temperatuur worden gelogd. Met dank aan een test- en programmeerunit worden zo de bedrijfsomstandigheden van een machine geanalyseerd en gedocumenteerd. Waar en wanneer nodig kan de encoderkit ook sensorsignalen optimaliseren zonder dat de spindel hoeft worden opengemaakt.

Encoderkit geboren uit nood

De globalisering van de handel in bewerkingsmachines stelt de toeleveranciers aan OEM’s voor nieuwe uitdagingen. Machinebouwers en servicepartijen van bewerkingsmachines vragen steeds vaker naar kant en klare, eenvoudig te installeren componenten om zo beter tegemoet te komen aan steeds kortere doorlooptijden.

Elk marktsegment (of machine) bepaalt het ontwerp, de signaaloutput, het type tandwiel, de functionaliteit en het connectortype van een MiniCoder. De marktglobalisatie leidt tot een verdere toename in variaties. Juist daarom heeft Lenord+Bauer bij zijn laatste generatie MiniCoders aandacht besteed aan modulariteit en de integratie van de meest voorkomende standaarden. Het bedrijf heeft met de GEL 2449 een modulair sensorsysteem ontwikkeld dat klanten in staat stelt hun sensor naar eigen wens te configureren.

TSB-Bescom is het officiële advies- en verkoopkanaal voor Lenord+Bauer sensoren en verstelmotoren in de Benelux.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven