Ga naar hoofdinhoud

Modulaire elektromechanische actuator

SKF heeft de veelzijdige elektromechanische actuator
CASM 100 geïntroduceerd met een reeks verschillende modules, waarmee hij uitermate aanpasbaar is aan uiteenlopende toepassingen in diverse sectoren. Het modulaire ontwerp van het product biedt een basisplatform; mettertijd zullen nieuwe modules worden uitgebracht om aan toekomstige behoeften te voldoen.

De actuator verbruikt tot 80% minder energie dan pneumatische alternatieven en 50% minder dan hydraulische oplossingen. Hij heeft ook minder verbruiksmaterialen nodig omdat hij in vele toepassingen vrijwel geen onderhoud vereist, op nasmering met gewoon vet na. Er hoeven geen hydraulische olie en afdichtingen te worden vervangen, waardoor hij opmerkelijk schoon, lekkagevrij, kostenefficiënt en milieuvriendelijk is.

Robuuste elektromechanische actuator

De CASM 100 met zijn lineaire ontwerp is bestand tegen de zwaarste bedrijfsomstandigheden. De actuator is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft een lange gebruiksduur en biedt een goede nauwkeurigheid en herhaalnauwkeurigheid. De actuator heeft een kracht tot 82 kN en een lineaire snelheid tot 890 mm/s en ondersteunt OEM’s en machinebouwers die migreren naar de nieuwste Industrie 4.0-technologie.

De CASM 100 is verkrijgbaar met een ruim assortiment accessoires, uitzonderlijk lange slaglengtes (tot 2 m) voor uiteenlopende toepassingen, en een in-line en parallel motor adapter. Deze laatste is standaard voorzien van een overbrenging met rechte vertanding en optioneel een mogelijkheid voor handmatige bediening als extra veiligheid in geval van stroomuitval.

De gestandaardiseerde interface tussen de modules – vergelijkbaar met het concept van Lego-blokken – verhoogt de flexibiliteit van het product en maakt het achterwaarts compatibel. Bijkomende voordelen van dit modulaire ontwerp zijn de eenvoudige integratie en snelle montage.

Toepassingen

De actuator CASM 100 is geschikt voor een hele reeks toepassingen, zoals de besturing van robots, bewerkings- en verpakkingsmachines, sorteersystemen en snijmachines. Dankzij de beschikbaarheid van verschillende modules kunnen klanten de CASM 100 ook aanpassen aan hun eigen specifieke toepassingsbehoeften en zo de optimale combinatie van prestaties en kosten kiezen.

De technologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de automatiseringssector voor toepassingen met servopersen, testbanken, kunststofspuitgietmachines, doseermachines en transportbanden. In de metaalsector kan het worden gebruikt voor continu-gieten, de handling van stalen staven en de regeling van gieterijprocessen. Het kan ook worden ingezet voor zaag- en andere toepassingen in de houtbewerkingssector en voor het afstellen van walsen in pulp- en papierfabrieken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven