Ga naar hoofdinhoud

Modulair veiligheidssysteem

Siemens heeft het modulaire veiligheidssysteem, het Sirius 3RK3 Modulair Safety Systeem (MSS), uitgebreid met een nieuwe centrale module. Met deze nieuwe 3RK3 MSS Advanced module is het mogelijk om een directe koppeling met AS-Interface ASIsafe te maken.

De Sirius 3RK3 Advanced-module kan worden gebruikt als AS-Interface veiligheidsmonitor en vormt daarmee een uitbreiding op standaard AS-Interface netwerken voor machineveiligheidtoepassingen. Typische mogelijkheden zijn het verwerken van sensorsignalen in machines en in-stallaties met in de machine verdeeld opgestelde I/O, slave-to-slave com-municatie in modulaire machine-opbouw, maar ook decentrale uitschakeling van aandrijvingen via AS-Interface.

De nieuwe module is geschikt voor standaard- en veiligheidsgerelateerde signalen op AS-Interface en is uitgerust met twaalf onafhankelijke ASIsafe vrijgavecircuits. Ten opzichte van de 3RK3 MSS Basic-module zijn bij de Sirius 3RK3 MSS Advanced meer uitbreidingsmodules te plaatsen en is de functionaliteit uitgebreid. Zo kunnen nu negen in plaats van zeven uitbrei-dingsmodules worden aangesloten en is er een uitgebreidere cyclische uitwisseling van data via Profibus gerealiseerd.

Ook de functionaliteit van de engineering-software MSS ES is uitgebreid. Parameterinstellingen kunnen via Profibus worden gedownload en het apparaat kan via Profibus online worden gediagnosticeerd. Nieuw is ook de macro-functie, waarmee zelf veiligheids(deel)functies kunnen worden samengesteld. De macro’s zijn te ex- en importeren en kunnen op die manier in andere projecten/configuraties worden hergebruikt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven