Ga naar hoofdinhoud

Modulair veiligheidsrelais

Met Sirius 3SK1 presenteert Siemens Industry Automation een flexibele en modulair op te bouwen serie veiligheidsrelais. Het componentenportfolio is, afhankelijk van de vereisten, modulair op te bouwen, wat toepassing van de relais vereenvoudigt en tijd bespaart.

De veiligheidsrelais zijn geschikt voor het aansluiten van zowel elektromechanische veiligheidscomponenten alsook elektronische veiligheidssensoren. Sirius 3SK1 maakt deel uit van de Safety Integrated oplossingen voor machineveiligheid van Siemens.

Safety Integrated is ontwikkeld om de engineering een stuk simpeler te maken en de beschikbaarheid van de automatiseringssystemen te vergroten. Machines en installaties kunnen daardoor sneller gerealiseerd en aan nieuwe eisen aangepast worden.

Voor bewakings- en besturingssystemen in niet-complexe veiligheidstoepassingen, zoals een noodstopschakeling of een hekbewakingsfunctie, wordt het nieuwe veiligheidsrelais Sirius 3SK1 aangeboden. De serie is opgebouwd als overzichtelijk modulair systeem, zodat gebruikers van installaties snel, eenvoudig en kosteneffectief een goede en veilige configuratie kunnen samenstellen.

De basisveiligheidsrelais ‘Standaard’ en ‘Advanced’ zijn leverbaar met veiligheidsrelais- of veilige transistoruitgangen. Daarmee dekt Sirius 3SK1 alle toepassingssituaties op efficiënte wijze af. Uitbreidingsmodules voor het aansluiten van extra actuatoren en sensoren en een multispanning-voedingsmodule maken het systeemaanbod compleet.

De veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloedt de installatiebeschikbaarheid positief. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem van het veiligheidsrelais.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven