Ga naar hoofdinhoud

Modulair uitgevoerde embedded PC’s

De CX2030 en CX2040 embedded PC’s van Beckhoff/IAL worden gekenmerkt door multi-core processoren. Met deze indrukwekkende boost in prestatie, dekt deze controller de uitvoeringsgebieden uit die eerder voorbehouden waren aan grotere, kast gemonteerde industriële PC’s. Een ander kenmerk van de nieuwe embedded PC serie is de interne uitbreigingsbus, die is gebaseerd op PCI Express en waarmee de systeeminterfaces zijn verbonden met de volle bandbreedte van een PCI Express lane.

De CX2000 apparaten zijn uitgerust met Intel processoren van de tweede generatie van de 32-nm serie (‘Sandy Bridge’). Energiebesparende Celeron types zijn ook leverbaar, zodat ventilatorloze opties beschikbaar zijn. De besturingssystemen van de embedded PC’s profieteren van de snelle, geïntegreerde grafische core alsook een sneller DDR3 geheugen.

De drie apparaten van de nieuwe CX2000 serie zijn de volgende:

  • CX2020 | tweede generatie Intel Celeron @1,4 GHz, single-core
  • CX2030 | tweede generatie Intel Core i7 @1,5 GHz, dual-core
  • CX2040 | tweede generatie Intel Core i7 @2,1 GHz, quad-core.

Net als in de eerste generatie van de embedded PC’s bestaan de nieuwe CX2000 apparaten uit individuele componenten die de gebruiker apart kan bestellen en monteren in het veld, simpel door ze met een stekker te verbinden. Het CX2000 behuizingconcept combineert een metalen behuizing met basic frontpanelen gemaakt van een speciale screening kunststof.

De basis CPU-module van de nieuwe CX-serie heeft altijd een DVI-poort, vier USB-poorten en twee Ethernet poorten. Een af fabriek configureerbaar intern slot, bekend als een ‘magische interface’ kan optioneel fungeren voor een brede serie interfaces: veldbus master en slave implementaties zijn hier mogelijk, bijvoorbeeld voor EtherCAT (slave), Profinet, EtherNet/IP, Profibus, CANopen and DeviceNet, en seriële interfaces (RS232/RS422/RS485).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven