Ga naar hoofdinhoud

Mobiele en maritieme aandrijftechniek uitgediept op Nationale Aandrijftechniekdag 2022

De Nationale Aandrijftechniekdag wordt gehouden in LOC 17 te Doesburg (foto's: Paul Quaedvlieg)

De ontwikkelingen in de mobiele en maritieme aandrijftechniek gaan snel. Sneller dan menigeen zich kan voorstellen. Gedreven door strengere emissie-eisen en een verduurzaming van de maatschappij gaan de aandrijvingen in mobiele machines en in de scheepvaart op de schop. Daarom organiseert Aandrijftechniek, samen met gerenommeerde partners, de Nationale Aandrijftechniekdag 2022. Locatie is LOC17 in Doesburg.

Bij mobiele en maritieme aandrijvingen is het soms letterlijk dieselmotor eruit en elektromotor erin. Dan is het de vraag waar komt de energie vandaan? Uit speciale accupakketten of toch uit een fuel cell die op waterstof draait? Is hybride een betere oplossing of slechts een overgang naar volledig emissieloos? En als de aandrijving elektrisch wordt, welke elektromotor moet ik dan kiezen? En hoe zit het met de complete elektrische aansturing, de koppeling naar hydrauliek, het boordnet, veiligheden, oplaadmogelijkheden of het tanken van waterstof?

Technische presentaties van engineer tot engineer

Veel vragen waar we tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag antwoord op gaan geven. Op de dag zelf zijn er verschillende technische presentaties van bedrijven die met de nieuwe aandrijftechniek bezig zijn. Ook lopen er diverse specialisten rond van de partners (Hydrauvision/Electrauvision, Bosch Rexroth, WEG Nederland, Parker Hannifin en Urban Mobility Systems), die deze Aandrijftechniekdag mede mogelijk maken. Want het wordt een dag, niet alleen van luisteren naar presentaties, er is ook de nodige tijd om te netwerken. Binnenkort maken we het complete programma bekend.

Eventlocatie LOC17 met industrieel verleden

In navolging van de eerdere digitale edities van de Aandrijftechniekdag gaan we nu voor het eerst live. Dat doen we in het pittoreske Doesburg en wel in LOC17. Deze eventlocatie met een industrieel verleden ligt aan de jachthaven en is goed bereikbaar. Zien we u in Doesburg op donderdag 15 september? Meldt u dan snel aan!

LOC17 Doesburg

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven