Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi robots nu ook beschikbaar en ondersteund bij Hiflex

Mitsubishi Electric biedt een groot aantal modellen en uitvoeringen waardoor er altijd een passende robot voor een taak kan worden geselecteerd (foto: Mitsubishi Electric)

Begin 2019 heeft Mitsubishi Electric aan Hiflex verzocht ook de Mitsubishi Electric robots actief te gaan voeren. In aansluiting hierop hebben een aantal Hiflex medewerkers een training bij Mitsubishi in Ratingen (D) gevolgd.

Ook heeft Hiflex een marktverkenning naar grippers gedaan. Conclusie hieruit was dat de grippers van Schunk goed aansluiten op het Mitsubishi Electric programma. Afhankelijk van de wens van de klant kan Hiflex samen met Schunk een advies uitbrengen.

Krachtig, snel en compact

Mitsubishi Electric biedt een groot aantal modellen en uitvoeringen waardoor er altijd een passende robot voor een taak kan worden geselecteerd. Eigenschappen, zoals krachtig, snel en compact zijn voor de robots van Mitsubishi Electric vanzelfsprekend. Het productspectrum omvat daarbij de universeel inzetbare knikarmrobots met 6 assen en een draaglast van 2 kg tot 20 kg als ook de SCARA-robots met 4 assen en een draaglast van 3 kg tot 70 kg voor montage- en palettiseertaken.

Twee bijzonderheden zijn de unieke precisierobots met hun parallel armstructuur voor zeer snelle microhandlingtaken met een draaglast van 1 kg tot 5 kg alsmede de voor plafondmontage flexibele super snelle SCARA-robots.

Krachtige robots de tijd vooruit

De Melfa-FR-serie biedt innovatieve, intelligentere oplossingen die de nieuwste productietechnologieën ondersteunen en een eenvoudiger aanpak voor een geavanceerde en flexibele productie mogelijk maken. Door de nieuwste intelligente functies kunnen nu taken worden uitgevoerd die in het kader van de automatisering tot nu toe niet konden worden volbracht.

Mitsubishi Robot Hiflex
Programmeersoftware met 3D-CAD omgeving

Hierbij maakt Melfa SafePlus ‘veilige coöpererende arbeidstoepassingen’ mogelijk, waarbij robots en medewerkers zelfs bij bedrijf met hoge snelheden en hoog vermogen van de robot met maximale veiligheid kunnen samenwerken. De ‘integratiefuncties FA-IT’, waarover alle automatiseringsproducten van Mitsubishi Electric beschikken, bieden maximale capaciteit, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid en ondersteunen zodoende de nieuwste productietechnologieën.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven