Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi knikarmrobot voor middelzware toepassingen

Mitsubishi Electric completeert zijn programma voor roboticabeginners en kostenbewuste gebruikers met het RV-8CRL knikarm model voor laag tot middelmatige complexe toepassingen. (foto: Mitsubishi Electric Europe)

Tot nu toe levert Mitsubishi Electric met de RH-CH-serie Scara-robots voor toepassingen met een lage tot gemiddelde complexiteit. De onderneming completeert haar programma voor beginnende en kostenbewuste gebruikers met het knikarmmodel RV-8CRL. De nieuwe robot werd op SPS 2019 voor het eerst getoond in Europa.

Behalve veiligheid, samenwerking en programmeerbaarheid zijn economische systemen een belangrijke trend in de robotica. Om de investering gemakkelijker te maken voor bestaande en toekomstige klanten, heeft Mitsubishi Electric nu de RV-8C ontwikkeld, een knikarmrobot die ruimtelijk complexere taken met hogere snelheid kan uitvoeren dan de RH-CH Scara-robot.

Middelgrote knikarmrobot

Om de totale eigendomskosten (TCO) uiteindelijk ook goed zijn, zorgt het bedrijf ervoor dat de kwaliteit en levensduur van deze goedkopere series niet onderdoen voor die van de high-end apparaten. Om de RV-8CRL tegen een aantrekkelijke prijs te kunnen aanbieden, heeft de fabrikant enkele productiestappen geoptimaliseerd en bijvoorbeeld meer dan 200 schroefverbindingen bespaard. Op deze manier kan men kostenvoordelen doorrekenen naar de klant.

Met een draagvermogen van 8 kg biedt het nieuwe middelhoge model een breed scala aan toepassingen. Wat betreft gebruiksvriendelijkheid verschilt het nieuwe systeem niet van zijn hoogwaardige broers en zussen. Zoals bij alle Melfa-robots wordt de programmering uitgevoerd via de intuïtieve RT ToolBox 3 software. Integratie in een netwerk stelt de RV-8CRL in staat om met andere robots en apparaten te communiceren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven