Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi Electric neemt belang in Movensys motion control technologie

De laatste jaren is het gebruik van Motion Control servo-toepassingen snel toegenomen, vooral voor machines in de semiconductor- en elektronica-industrie (foto: Movensys)

Mitsubishi Electric Corporation en Movensys Inc. hebben gezamenlijk aangekondigd dat zij een partnership zijn aangegaan om de samenwerking in hun respectievelijke AC-servo- en motion control-activiteiten te versterken. Als onderdeel van de overeenkomst neemt Mitsubishi Electric een belang in Movensys.

De laatste jaren is het gebruik van Motion Control servo-toepassingen snel toegenomen, vooral voor machines in de semiconductor- en elektronica-industrie. De voortdurende evolutie van industriële computer-CPU’s leidt tot meer geavanceerde besturingsmogelijkheden, zoals snelle synchrone besturing van meerdere motoren, waarvoor de vraag naar verwachting zal blijven groeien.

Real-time besturing

Mitsubishi Electric verkoopt snelle, uiterst nauwkeurige AC-servosystemen die vooral in Japan maar ook wereldwijd worden gebruikt om de productiviteit te verbeteren. Movensys verkoopt bewegingsbesturingssoftware voor AC-servomotoren die in computers is geïnstalleerd en voornamelijk in Azië wordt verkocht. De eigen technologieën van het bedrijf maken een stabiele real-time besturing mogelijk via snelle synchrone communicatie zonder dat daarvoor speciale hardware nodig is.

Meerassige motion control

Soft Motion is het besturingsgedeelte van Moventecture, en het is de eigen motion control technologie van Movensys, ontworpen in software. Het is een kerntechnologie die met hoge snelheid meerassige motion control in real time kan uitvoeren via snelle berekening en vaste cyclusverwerking, en die het mogelijk maakt om besturingsfuncties aan te passen, te verbinden met andere programma’s en uit te breiden.

Wereldwijd verkoopnetwerk

Via het nieuwe partnerschap wil Mitsubishi Electric zijn AC-servo-activiteiten uitbreiden naar apparatuur voor halfgeleiderproductie en andere toepassingen door de technologieën en mogelijkheden van Movensys te integreren. Movensys verwacht gebruik te kunnen maken van Mitsubishi Electric’s wereldwijde verkoopnetwerk om haar verkoop van motion control software, die synchrone besturing met meerdere motoren mogelijk maakt zonder dat daarvoor specifieke hardware nodig is, uit te breiden.

Samen willen de partners de synergieën maximaliseren door gebruik te maken van elkaars bedrijfsbronnen en technologische sterke punten, om uiteindelijk de evolutie van slimme fabrieken te bevorderen en bij te dragen aan een hogere productiviteit wereldwijd.

Geavanceerde aandrijftechnologie

Toshie Takeuchi, Group President van Mitsubishi Electric’s Factory Automation Systems Group, zei: “Op software gebaseerde motion control, een gebied waarop Movensys over geavanceerde eigen technologieën beschikt, biedt veelbelovende mogelijkheden om de prestaties te verbeteren dankzij de voortdurende evolutie van computers.”

“Bovendien trekt dit type oplossing de aandacht van fabrikanten omdat het een meerassige bewegingsbesturing kan realiseren zonder dat daarvoor specifieke hardware nodig is. Door onze producten te combineren met de motion control-technologieën van Movensys, verwachten we klanten te helpen hun TCO te verlagen door gebruik te maken van diverse apparatuur en systemen, hun productiviteit te verbeteren en bij te dragen aan circulaire digital-engineering business voor fabrieksautomatisering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven