Ga naar hoofdinhoud

Micro-spindel met spelingvrije moer

De micro-spindels zijn onlangs voorzien van een nieuw ontwikkelde spelingvrije aandrijfmoer (foto: Rotero)

Speciaal voor miniatuur aandrijvingen heeft Rotero uit Woerden het productenpakket uitgebreid met de micro-spindels van Haydon Kerk Motion Solutions. Dit bedrijf heeft ruim 35 jaar ervaring in het ontwikkelen van spelingvrije technologieën en spindels, en heeft de nieuwste versie dan ook voorzien van een spelingvrije moer van technisch kunststof. De laatste biedt uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot het realiseren van een efficiënte en soepele beweging.

De micro-spindels met een diameter van 2 mm – die worden toegepast in zowel lineaire als roterende motion oplossingen – zijn onlangs voorzien van een nieuw ontwikkelde spelingvrije aandrijfmoer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal moer/draad systeem (ZBM moertechnologie), dat de speling compenseert wanneer hij aan een radiale kracht wordt onderworpen.

Het systeem is vanwege de hoge nauwkeurigheid oorspronkelijk ontwikkeld voor de optiek markt maar is tevens geschikt gebleken voor andere industriële toepassingen. Vooral waar een nauwkeurige, gelijkmatige beweging nodig is en de beschikbare ruimte beperkt. Omdat de spelingvrije moer is uitgevoerd in gestandaardiseerde afmetingen, is hij eenvoudig uit te wisselen met de standaard moer wat de overgang naar een spelingvrij systeem vereenvoudigt. Daarbij is het ontwerp geoptimaliseerd voor serieproductie.

Specials

De zogenaamde ZBM moertechnologie (Zero Backlash Mini) is naar wens af te stemmen op diverse applicaties die een unieke geometrie en klantspecifieke materialen vereisen. Hiervoor beschikt Haydon Kerk onder meer over Kerkite composiet polymeren of maakt gebruik van materialen die door de klant zijn gespecificeerd; inclusief PEEK. Daarnaast heeft het bedrijf in eigen huis een spuitgiet- en matrijsafdeling én 35 jaar ervaring zodat klanten in vergaande mate kunnen worden ondersteund bij de ontwikkeling van hun producten.

Tot slot bestaat de mogelijkheid de spindel te voorzien van een TFE coating waarmee het benodigde koppel om de gewenste kracht te leveren wordt gereduceerd. Dit op zijn beurt resulteert weer in een langere levensduur en de mogelijkheid een kleinere motor toe te passen.

Rotero vertegenwoordigt al jaren de producten van het Amerikaanse Haydon Kerk Motion Solutions. Het gaat hierbij om een pakket elektromechanische componenten dat regelmatig wordt uitgebreid met innovatieve oplossingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven