Ga naar hoofdinhoud

MH Hydraulics Europe neemt ABS Hydraulic Cylinders en WDH Cylinders over

De overname van ABS en WDH door MH Hydraulics past in de strategie om de hydraulische krachten te bundelen om de hydraulische industrie wereldwijd te kunnen bedienen.

MH Hydraulics heeft de bedrijven ABS Cilinders en WDH Cylinders overgenomen. MH Hydraulics wil hiermee haar positie als partner op het gebied van hydrauliek verder uitbouwen.

Om de expertise op het gebied van hydrauliek verder uit te bouwen is MH Hydraulics op zoek gegaan naar de ontbrekende schakel, een productiefaciliteit van custom made cilinders in een brede range. Marco Kraak (partner en algemeen directeur) heeft samen met Remy Sluimers (partner en financieel directeur) een inventarisatie van de Nederlandse Hydrauliek markt gemaakt. Zij kwamen hierdoor in contact met Rob Abee van ABS. Vanaf het eerste gesprek was er meteen een goede klik. Het overnameproces is erg snel verlopen, mede door de open en doelgerichte gesprekken met Rob en Freddy Teuben van WDH. De overname van ABS en WDH past in de strategie om de hydraulische krachten te bundelen waarmee de hydraulische industrie wereldwijd bediend kan worden.

Leveringspakket

Het leveringspakket van ABS en WDH sluit goed op elkaar aan. ABS Cilinders in Veendam is sinds 1983 fabrikant en servicecenter van custom made hydraulische cilinders binnen de industrie, scheepvaart en offshore. WDH Cylinders in Eersel is sinds 1993 fabrikant en servicecenter van custom made cilinders met grote boring en speciale cilinders voor de zware -, maritieme – en offshore industrie.

Werkplaats bij WDH Cylinders.

Groei

Jaap W. Vaandrager van MH over de overname: “Ik ben opgegroeid in en met hydrauliek. Toen we MH Hydraulics in 2012 overnamen, wist ik al dat we op een dag ook een productiefaciliteit van hydraulische cilinders zouden hebben om complete hydraulische service te bieden. Met ons wereldwijde netwerk en onze speciale focus op het Midden en Verre Oosten kunnen we met ons nieuwe team het bedrijf verder laten groeien, Rob gaat ons hierbij ondersteunen. We zijn er trots op dat we met de teams van MH, ABS en WDH garant staan voor jarenlange hydraulische service, een vriendelijke en gezonde werkomgeving waar we het beste product en service kunnen bieden voor de Klant van onze Klant.”

Rob Abee over de overname: “Ik ben er bijzonder trots op dat ABS en WDH deel uit gaan maken van deze groep. MH Hydraulics is een betrouwbare en professionele organisatie. De overname zal ABS & WDH nieuwe mogelijkheden bieden om verder te groeien in de productie en onderhoud van hoge kwaliteit en op maat gemaakte hydraulische cilinders. Dit betekent een nieuwe en belangrijke stap in de geschiedenis van ABS & WDH.”

Linksboven: Remy Sluimers (MH), rechtsboven: Marco Kraak (MH), linksonder: Jaap-Willem Vaandrager (MH), rechtsonder: Rob Abee (van ABS en WDS)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven