Ga naar hoofdinhoud

Metal Work introduceert nieuwe elektrische aandrijvingen

Metal Work introduceert nieuwe elektrische aandrijvingen

Metal Work introduceert twee nieuwe elektrische aandrijvingen. Zo wordt het portfolio riemaangedreven stangloze elektrische assen uit de BK-serie uitgebreid  met de introductie van bouwgrootte 2. De andere noviteit betreft de nieuwe elektrisch aangedreven Elektro SSC-cilinders.

De nieuwe riemaangedreven stangloze elektrische as BK-2 is beschikbaar in twee varianten (Heavy en Heavy XL), beide uitgerust met rails en kogellagers. Deze as maakt nauwkeurige, snelle en eenvoudig te herconfigureren bewegingen mogelijk dankzij het systeem van riemschijven en tandriemen die aangedreven worden door een borstelloze of stappenmotor.

Adapters voor motoren

In maat BK-2 heeft de riem een speciaal profiel dat, door koppeling met het extrusieprofiel, de interne onderdelen beschermt tegen het binnendringen van vuil en stof. Zoals altijd is het mogelijk om de elektrische as aan te schaffen met een door Metal Work aangeboden motor of met adapters voor de toepassing van verschillende motoren die beschikbaar zijn op de markt.

Metal Work BK-2

Portaalsysteem

De motoren kunnen op alle vier de naven van de koppen worden toegepast en het is ook mogelijk om de positie ervan op elk moment te verplaatsen, zonder extra bewerkingen uit te voeren. Voor deze range van producten zijn ook enkele specifieke accessoires beschikbaar. Deze maken het bijvoorbeeld mogelijk een portaalsysteem te creëren vanaf één as.

Elektrische cilinderserie

De nieuwe Elektro SSC-cilinders zijn de ‘elektrische’ versie van de pneumatische compacte cilinders. Ze zijn ontworpen voor toepassingen die componenten met gereduceerde afmetingen vereisen. Ze hebben een enkel cilinderhuis (zonder voorkop) met een aansluiting conform ISO 15552, vervaardigd van aluminium met slijtvaste coating.

metal Work SSC

Twee slaglengtes

De cilinders zijn verkrijgbaar in diameter 32 en met twee vooraf gedefinieerde maximale slaglengtes, namelijk 30 mm en 55 mm (inclusief extra slag voor magnetische homing). Daarnaast is er keuze uit in-line of getande uitvoering.

De nieuwe Elektro SSC kan worden uitgevoerd met een geharde en getemperde stalen schroef en een kogelomloopmoer of met een rvs schroef en een technopolymeer geleidemoer, afhankelijk van de toepassingseisen. Alle versies zijn verkrijgbaar met of zonder ingebouwd anti-rotatiesysteem.

Veel keuzemogelijkheden

De standaardoplossingen in onze catalogus zijn voorzien van een selectie stappenmotoren (ook in de versie met encoder of met rem en encoder) en borstelloze motoren (ook in de versie met rem), afhankelijk van het type cilinder. Net als voor alle andere artikelen in het Elektro-assortiment kan Metal Work oplossingen bieden met motoren die door de klant worden gekozen en/of geleverd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven