Ga naar hoofdinhoud

Metal Work introduceert nieuwe EB 80 proportionele drukregelaar (+video)

Metal Work breidt het ventieleiland EB 80 uit met de introductie van een nieuwe proportionele drukregelaar (foto: Metal Work)

Metal Work breidt ventieleiland EB 80 uit met de introductie van een nieuwe proportionele drukregelaar die in het ventieleiland is geïntegreerd. Het nieuwe onderdeel behoudt alle modulariteit en flexibiliteit die kenmerkend zijn voor de EB 80 en kan daarom gemakkelijk in het ventieleiland worden geplaatst of verplaatst. Qua afmetingen neemt het de ruimte in van een basistype met 4 standen en het is zo ontworpen dat het in een eiland tot 16 elementen van dit type te plaatsen is.

Vanuit functioneel oogpunt wordt het nieuwe element aangeboden in twee versies: een versie, genaamd voor ‘lokale’ regeling, die het drukniveau regelt bij de uitlaat geplaatst op de basis van het element en een versie voor ‘serie’-regeling van alle elementen die samen het EB80 eiland vormen, geplaatst aan de rechterkant van het element.

De eerste versie is nuttig wanneer men een nauwkeurige drukregeling wenst, genomen aan één enkele uitgang en gewoonlijk gebruikt voor één enkel element of voor een aftakking van het systeem; hiermee kan men ook een goed geregeld luchtdebiet verkrijgen. De tweede versie wordt gebruikt wanneer men de druk van alle ventielen binnen het eiland wil regelen, vanaf een bepaald punt.

Meerpolige ventieleilanden

Wat de regeling betreft, kunnen beide versies zowel in seriële ventieleilanden als in meerpolige ventieleilanden worden geplaatst. De versies voor seriële ventieleilanden worden aangestuurd via de eindplaat van het eiland zelf, terwijl de versies voor meerpolige ventieleilanden zijn uitgerust met een eigen M12-connector voor elektrische communicatie.

De seriële versies zijn ontworpen voor de gangbare veldbussen, te weten: Profinet IO, Profibus DP, IO-Link 32 IN +32 OUT, IO -Link 64 OUT, CANopen en EtherNet/IP. Zoals de andere elektronische regelaars van Metal Work, is ook deze nieuwe versie beschikbaar in de versie met display en manueel bedieningstoetsenbord of in de versie voor afstandsbediening (zonder display).

Logische bediening

De lay-out van de bedieningselementen en de gebruikersinterface volgt de logica van de andere elementen die tot de EB80 familie behoren, namelijk: het display, de artikelcode en het identificatiesymbool zijn van bovenaf zichtbaar (bovenste gedeelte ten opzichte van de voetstukken); op de achterzijde van de voetstukken, aan de zijde tegenover de pneumatische uitgang, vindt u het logische diagram van de luchtdoorlaat binnenin het voetstuk afgedrukt; ten slotte, altijd aan de achterzijde, wanneer de M12 connector aanwezig is, wordt ook het diagram ervan getoond.

Standaard IP65

Ook de nieuwe elektronische regelaar heeft, net als de rest van het eiland, standaard een IP65-beschermingsgraad: om deze eigenschap te verkrijgen zonder aan nauwkeurigheid in te boeten, is elke regelaar uitgerust met een intern overdrukcompensatiesysteem dat in staat is de aangegeven bescherming te handhaven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven