Ga naar hoofdinhoud

Meet-, regel- en automatiseringssysteem

Het modulaire concept mTRON T van Jumo gebruikt een op Ethernet-gebaseerd bussysteem en een geïntegreerde PLC – ook voor decentrale automatiseringsprojecten. Het hart van de mTRON T is de centrale proceseenheid waarop tot en met dertig input/outputmodules kunnen worden aangesloten. De CPU bevat communicatie interfaces, inclusief webserver. Voor individuele besturingsapplicaties beschikt het systeem over een PLC (CoDeSys V3), programmagever- en grenswaardebewakingsfuncties als ook een mathematische- en logische module.

Als in-/uitgangsmodule zijn beschikbaar een meerkanaals-regelaarmodule, analoge-ingangsmodule met vier en acht kanalen, relaismodule in vier-kanaalsuitvoering als ook een vrij configureerbare digitale in-/uitgangsmodule met twaalf kanalen. De vier-kanaals analoge ingangsmodule beschikt over vier galvanisch gescheiden universele analoge ingangen voor thermo-elementen, weerstandsthermometers en eenheidssignalen.

Dus kunnen met dezelfde hardware verschillende procesgrootten nauwkeurig worden ingelezen en gedigitaliseerd– dit vereenvoudigd plannen- /reserveren en voorraadbeheer met een overeenkomstige kostenbesparing. Elke meerkanaals-regelaar module ondersteunt tot en met vier autarke PID-regelkringen met snelle cyclustijd en gebruikelijke regelalgoritmen zonder de centrale eenheid te belasten.

Het systeem staat een gelijktijdig gebruik toe tot en met 120 regelkringen en is hierdoor ook geschikt voor hoogwaardige regelprocessen. Door optionele sloten kunnen in- en uitgangen van elke regelaar module individueel worden uitgebreid en aangepast. Het multifunctionele scherm maakt het mogelijk behalve visualisering tevens de regelaar en programmagever comfortabel te bedienen.

Bovendien is een gebruikersafhankelijke toegang tot parameter- en configuratiegegevens van het totale systeem mogelijk. Als bijzonderheid is de registratiefunctie van een volwaardige beeldschermschrijver inclusief webserver geïmplementeerd. Betrouwbare PC-programma’s zijn beschikbaar voor het uitlezen en evalueren van de historische gegevens en de ingebruiknametijd wordt gereduceerd door standaard voor-gedefinieerde beeldschermen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven