Ga naar hoofdinhoud

Meet- en controlerelais

Siemens heeft haar meet- en controlerelais 3UG48 voorzien van een IO Link communicatie protocol waarmee alle meetwaarden zoals spanning, stroom, vermogen, cos phi, toerental en temperatuur, maar ook asymmetrie en uitval van een fase via de IO Link master direct zichtbaar worden in de PLC. De relais zorgen voor een betrouwbare beveiliging van motoren en installaties door het bewaken van temperatuur, snelheid, fasevolgorde, spanning, stroom en arbeidsfactor. Zij communiceren de gemeten waarden van stroom of spanning en onder- of overschrijding van de ingestelde setpoints met de besturingslaag via IO-Link.

De temperatuurbewakingsrelais kunnen worden toegepast met één tot drie temperatuursensoren voor het bewaken van temperaturen tussen -99ºC en +1800ºC en worden gebruikt voor eenvoudige aan-uit regelingen. Ook als de IO-Link communicatie niet wordt gebruikt, functioneren de nieuwe relais volledig zelfstandig.
 
Het aansluiten van het nieuwe relais via IO-Link aan de besturing biedt de mogelijkheid van efficiënte centrale parametrering, gedetailleerde foutlokalisering en diagnose. Dit vereenvoudigt inbedrijfname en onderhoud.

Het rood verlichte LCD display toont de werkelijke meetwaarde en de status van het relais, waarmee het kan worden gebruikt voor lokale diagnose doeleinden. Via IO-Link worden deze waarden ook gecommuniceerd aan de PLC, zodat deze informatie verder kunnen worden verwerkt in het proces.
 
De nieuwe Sirius relais worden geparametreerd direct op het relais of via de PLC middels IO-Link. Nieuwe parameters worden automatisch toegewezen door een parameter server, waarmee het makkelijker wordt om een apparaat uit te wisselen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven