Ga naar hoofdinhoud

Meer Performance voor S-DIAS Safety System

De SCP211 van Sigmatek. (Foto: Sigmatek)

Programmeerbare, flexibele veiligheid is een belangrijk onderdeel van een intelligent machineontwerp. Met S-DIAS Safety van Sigmatek heeft de gebruiker een economische oplossing die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen (SIL 3, PL e). De SCP 211 Safety CPU biedt nu nog meer prestaties.

Vier keer de verwerkingssnelheid van zijn kleine zusje, de SCP 111, evenals meer geheugen voor gebruikersprogramma’s (1 MB Flash, 500 kB SRAM) en remanent geheugen voor parameterlijsten en variabelen. De 25 mm brede DIN-railmodule levert een totale stroomsterkte van 1,6 A om de S-DIAS Safety-modules van stroom te voorzien en is daarmee geschikt voor diverse veiligheidstoepassingen. Nieuwe functies zoals het maken van arrays, markeringsvariabelen, constanten in lijstformulieren en herlaadbare parameterlijsten vereenvoudigen het maken en verwerken van veiligheidstoepassingen.

Eén safety-programma

De grafische editor van de Lasal Safety Designer maakt het ontwikkelen van veiligheidsrelevante toepassingen mogelijk. In de bibliotheek zijn meer dan vijftig safety functieblokken op basis van PLCopen beschikbaar, zoals noodstop, tweehandbediening en vergrendeling. Aan de SCP 211 zijn nieuwe safety functieblokken voor interpolatie, conversie van data-eenheden en arrayverwerking toegevoegd. Het safety-programma wordt slechts één keer gemaakt met alle optionele modules en kan vervolgens naar wens worden geconfigureerd. Dit betekent dat er één safety-programma is voor alle uitbreidingsfasen van een machine.

Geïntegreerd of stand-alone

De hardware van het modulaire, TÜV-gecertificeerde S-DIAS Safety System bestaat altijd uit een Safety CPU, die de toepassing bewaakt of aanstuurt en veilige I/O-modules. Hier zijn er veilige digitale in- en uitgangen, analoge ingangen, relaisuitgangen en SSI absolute encoderingangen die flexibel kunnen worden gecombineerd. S-DIAS Safety is naadloos geïntegreerd in het S-DIAS besturingssysteem van Sigmatek, maar kan ook als stand-alone oplossing worden geïmplementeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven