Ga naar hoofdinhoud

Meer dan 1000 aanmeldingen Motek en Bondexpo

Al meer dan 1000 aanmeldingen voor de Motek en de Bondexpo (foto Ad Spijkers)

De vakbeurzen Motek (productie- en montageautomatisering) en Bondexpo (verbindingstechniek) worden op 6 tot en met 9 oktober 2014, net als verleden jaar, weer tegelijk gehouden in Stuttgart (D). Voor de ontwerper, gebruiker en onderhoudstechnicus van productie- en montagesystemen is de Motek voor de 33e keer de beurs bij uitstek.

Drie maanden voor de beurs zijn er precies 1.027 aangemelde exposanten, waaronder 915 voor de Motek en 112 voor de BONDexpo. 20 % van de exposanten komt uit het buitenland en ze komen uit maar liefst 25 landen. Het grootste deel van buitenlandse leveranciers en fabrikanten komt dit keer uit Italië (momenteel 46 exposanten), op de voet gevolgd door Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Taiwan.

De afgelopen Motek / Bondexpo vonden meer dan 35.000 vakbezoekers uit bijna 100 landen de weg naar het expositiecentrum van Stuttgart. Last but not least, deze hoge mate van internationalisering is ook te danken aan uitgebreide marketing in binnen- en buitenland.

Op de beurzen is er vooral een toename van exposanten op het gebied van robots voor de productie- en assemblageautomatisering. De stijging van lonen in de lage lonen landen maakt het rendabel om hierin te investeren. De IFR (International Federation of Robotics) spreekt van een “aanzienlijke groei” van het gebruik van robots in het logistieke segment.

Onderwerpen Motek

De onderwerpen van de Motek als assemblagetechnologie, transporttechniek , robotsystemen , voeding en material handling oplossingen sluiten goed aan bij de thema’s van de Bondexpo als lijmverbindingen, kit, toepassingsapparatuur , procesautomatisering, en kwaliteitsborging. Iedere producent en leverancier wil graag een toename van de productiviteit en tegelijkertijd een verlaging van zijn operationele kosten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven