Ga naar hoofdinhoud

Meekijken op afstand bij testen van WEG elektromotoren

Tijdens het proces ziet de klant het scherm van de laboratoriumcomputer en een beeld van de geteste motor (foto's: WEG)

WEG heeft een virtueel testplatform voor elektromotoren ontwikkeld, waarmee klanten de tests in de WEG-fabrieken in het buitenland op afstand kunnen volgen. WEG Virtual Inspection is een afnametest die in real time plaatsvindt en controle door de engineers bij WEG en de klant mogelijk maakt. Dit in overeenstemming met de motorspecs. Zeker in deze tijd van reisbeperkingen een handige tool en extra service naar de klant.

WEG Virtual Inspection geeft een ervaring die nagenoeg hetzelfde als wanneer de klant fysiek bij de testbank zou zijn, waar hij de testdata van de elektrische en mechanische onderdelen van de motor samen met de technici van WEG bekijkt en analyseert.

Het toezicht op de tests door de WEG-engineers is essentieel om de klant volledige ondersteuning te bieden, vragen over het project te beantwoorden en processen uit te leggen.

Hoe werkt het?

Na toevoeging aan het door WEG ontwikkelde platform registreert de klant zich alleen voor de eerste toegang en blijft tot het einde van de tests verbonden met WEG Virtual Inspection.

Zodra de inspectie is bevestigd, heeft de klant toegang tot de URL en houdt hij toezicht op de inspectie, die plaatsvindt in een virtuele ruimte. Deze ruimte is alleen toegankelijk is voor geautoriseerde en geregistreerde personen.

Real time meekijken

Tijdens het proces ziet de klant het scherm van de laboratoriumcomputer, die de tijdens de tests gemeten waarden verzamelt. Ook ziet de klant het beeld van een vaste camera die de geteste motor toont.

Indien nodig kunnen extra beelden worden opgenomen door middel van een mobiele camera om een specifieke eigenschap te markeren – alles in real time.

Audio en chatcommunicatie

Het platform biedt ook audio- en chatmogelijkheden voor communicatie met de testcoördinator. Tijdens en na de test wordt de documentatie met betrekking tot de inspectie direct door het platform verstrekt, zodat de klant het gehele proces op een betrouwbare en veilige manier kan volgen.

Waar is het beschikbaar?

De inspecties op afstand zijn momenteel beschikbaar in de WEG motoren- en generatorenfabrieken in Jaraguá do Sul en São Bernardo, in Brazilië, en in WEG Portugal. De fabrieken in de Verenigde Staten en China zijn de structuur aan het afronden om het proces in te zetten. Andere WEG-vestigingen, zoals het transmissie- en distributiecentrum in Blumenau, Brazilië, beschikken ook over deze voorziening.

WEG factory Portugal
DE WEG fabriek in Portugal

Geen vertraging projecten

Martijn Brinks, Sales en Marketing Manager WEG Netherlands: “Als wereldwijd opererend, innovatief bedrijf kijken we altijd hoe we onze klanten zo goed en snel mogelijk kunnen helpen. Door het bieden van deze nieuwe testmogelijkheden helpen we onze klanten op een eenvoudige manier aan hun testspecificatie-eisen te voldoen.”

“Daarnaast lopen projecten geen vertraging op als gevolg van COVID-19 en besparen onze klanten ook nog eens kostbare tijd, reis- en verblijfkosten en creëren we een CO2 reductie. Al met al dus een zeer positieve ontwikkeling die ook na COVID 19 voordeel biedt,” aldus Brinks.

Beperking reiskosten

In deze tijd is het hebben van alternatieven als WEG Virtual Inspection een belangrijke extra tool om de gevolgen van de pandemie te minimaliseren. Het is bovendien niet alleen een veilige manier om inspecties uit te voeren, maar het helpt ook de reiskosten te beperken, overeenkomstig de aanbevolen maatregelen om het coronavirus in te dammen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven