Ga naar hoofdinhoud

Mechatronische componenten Schunk compatibel met standaard lab-apparatuur

De levenslang onderhoudsvrije PGN-plus-P met klant specifieke coating voor de handling van medicijnflessen in een aseptisch vulsysteem (foto: Steriline)

De verwerkende industrie speelt een sleutelrol in de biowetenschappelijke sector. Bij de productie van gevoelige producten waar mensen direct mee in contact komen, zijn betrouwbare systeem-componenten namelijk een absolute must. De hightechcomponenten van Schunk voldoen aan de eisen met betrekking tot productiekwaliteit en betrouwbaarheid.

De biotechnologie, de medische technologie en de farmaceutische industrie werken nauw samen op het gebied van life science. Deze multidisciplinaire samenwerking leidt tot de ontwikkeling van nieuwe medisch-technologische producten, behandelingsmethoden en geneesmiddelen. Een gezondere en veiligere toekomst – dat is het doel.

Hoogste eisen aan productkwaliteit

De sector is ervan overtuigd dat deze samenwerking toekomst- en crisisbestendig is. Hierbij wordt industriële automatisering steeds belangrijker. Dit komt omdat lifescience-bedrijven de hoogste eisen aan productkwaliteit moeten stellen en zich ook moeten inzetten op een steeds breder toepassingsveld – en dan hebben we het nog niet over de hoge efficiëntie en de kostenbeperkingen. De noodzaak om de productiviteit en de winstgevendheid te verhogen, neemt dus toe.

Schunk medtech
De levenslange onderhoudsvrije universele grijper SCHUNK PGN-plus-64, die ISO-gecertificeerd is voor clean rooms, houdt de plastic buis vast, die onder verhitting tot een ballonkatheter wordt gevormd (foto: BW-TEC)

Kennis van toepassingen

Als ervaren automatiseringsspecialist en technologieleverancier van robots en productiemachines is Schunk een betrouwbare partner voor fabrikanten van installaties en automatiseringsbedrijven, vooral voor de lifescience-sectoren, zoals MedDevices, MedTech, Lab Automation en Pharma.

Mechatronische componenten

Het familiebedrijf SCHUNK is al meer dan 30 jaar actief in deze bedrijfssectoren. In de toekomst zullen hier vooral mechatronische componenten van Schunk worden ingezet, omdat ze compatibel zijn met vrijwel alle standaard laboratoriumapparatuur en flexibel kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van de klant.

ISO FDA ATEX

Het lifescience-portfolio van SCHUNK omvat grijpers, roterende modules, lineaire modules, evenals sensorcomponenten en robotaccessoires. Door zijn uitgebreide toepassingservaring beschikt SCHUNK al over ISO-certificeerde cleanroom-componenten, componenten geconfigureerd met H1-vetten (FDA-certificaat), ATEX-producten en beschermkappen in zijn standaard portfolio.

Schunk Medtech gripper
Met de SCHUNK EGI-grijper voor kleine componenten worden allerlei slimme, hoogwaardige handlingprocessen op het gebied van elektronica, farmaceutische en laboratoriumtoepassingen mogelijk gemaakt (foto: Schunk)

Beproefde bestaande producten zoals de krachtige parallelle grijper PGN-plus-P en de miniatuurgrijper MGP-plus zijn geoptimaliseerd voor medisch gebruik. Naast de standaardproducten biedt SCHUNK ook aangepaste varianten en klantoplossingen op maat aan. Een team van specialisten realiseert in nauwe samenwerking met de klant de individuele automatiseringstoepassingen- van planning tot certificering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven