Ga naar hoofdinhoud

Mechatronische aandrijving van Lenze voor transporttechniek

De m350 is een geïntegreerde mechatronische oplossing, bestaande uit reductor, elektromotor, elektronica en software (foto: Lenze)

De m350 van Lenze is een compact mechatronisch aandrijfunit in drie vermogens. De nieuwe aandrijving, die Lenze introduceerde op de SPS IPC Drives 2016, is afgestemd op goederenstromen en in vergelijking met universele oplossingen perfect afgestemd op deze toepassing. Lenze zelf noemt het de ’technisch beste oplossing voor de horizontale transporttechniek’.

De m350 is een geïntegreerde mechatronische oplossing, bestaande uit reductor, elektromotor, elektronica en software. Lenze combineert de motor en de reductor niet simpelweg, maar voegt de beide componenten zodanig samen dat de overbrenging ver in de motorbehuizing steekt. Iets vergelijkbaars geldt voor de elektronica en de software waarmee het vaste toerental variabel is in te stellen via een smartphone app en een NFC-verbinding. Op deze manier zijn bij gelijk draaimoment uitgaande toerentallen aan reductorzijde van 42 min-1 tot 216 min-1 vrij te kiezen, wat het design-in vereenvoudigt.

De m350 is er in drie bouwgrootten, met draaimomenten van 25 Nm, 50 Nm en 75 Nm. Met slechts twee opbouwvormen Basic en Advanced (inclusief rem), dus in totaal zes varianten, wordt een breed spectrum in de horizontale transporttechniek afgedekt. De hierdoor bereikte standaardisering bespaart aanzienlijk kosten in de totale material handling.

Zonder stoten

Het nieuwe mechatronische aandrijfpunt is zuiniger met energie dan gangbare in de horizontale transporttechniek gebruikte aandrijvingen. Bovendien zorgen de geïntegreerde aan- en uitloopfuncties en aanstuurmogelijkheden voor de rem er voor dat de goederen zonder stoten en duurzaam worden getransporteerd.

De m350 is een universele standaardoplossing voor wereldwijde toepassingen. Aanvullende onderdelen maken het mogelijk de mechatronische aandrijving te voorzien van een extra draaimomentsteun en volle assen en daarmee individueel aan de eisen van de machine aan te passen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven