Ga naar hoofdinhoud

MCA Linear Motion Robotics verhuist naar nieuw bedrijfspand in Twello (video)

Het nieuwe pand beschikt over grote en lichte kantoorruimtes, een royale voorraad- en productiehal en het Linear Experience Center (foto's: MCA Linear Motion Robotics)

De afgelopen jaren groeide MCA Linear Motion Robotics hard door. Mede door het combineren van lineairtechniek, aandrijftechniek en besturingstechniek én het aanbieden van complete automatiseringsoplossingen. Gevolg is wel dat het lineair team in Twello hierdoor met ruimtegebrek te maken kreeg. Dat is nu opgelost door te verhuizen naar een nieuwe groter bedrijfspand naast het oude pand.

Stamhuis Lineairtechniek verhuisde ruim 13 jaar geleden met hun Lineaircenter naar een nieuwbouwpand aan de Weteringstraat 9 in Twello. Het doel was een sterk team productspecialisten opbouwen, een klantgerichte voorraad en meer service kunnen bieden. Dit bleek al snel een succes te zijn en er werd een tweede hal bijgebouwd.

Na de overname door RUBIX Group en de daarbij horende synergie groeide het bedrijf in rap tempo door. De koppen moesten bij elkaar en er werd gezocht naar een passend nieuw pand. Dat werd het pand van de buren op Weteringstraat 11 in Twello.

Linear Experience Center

Het ruime en moderne pand beschikt over grote en lichte kantoorruimtes, een meer dan royale voorraad- en productiehal en ruimte voor het inmiddels bekende Linear Experience Center. Daarnaast neemt de reisafstand voor het zeer loyale team van MCA niet toe. “Vanaf het moment dat het besef kwam dat we uit onze voegen aan het groeien waren, hadden we deze locatie al op het oog.”

MCA Linear Motion Robotics Twello

“Van hieruit kunnen we onze klanten nog beter en sneller voorzien van lineaire oplossingen. Uiteraard hebben we ook altijd de reisafstand voor het complete team in het achterhoofd gehouden. We zijn dan ook meer dan tevreden met deze nieuwe locatie.” Louter enthousiaste en trotse bewoordingen als we Bastiaan Freie (Business Unit Manager) en Willem Jan Bruggeman (Office Manager) spreken over de verhuizing.

Efficiënter opstelling productielijnen

Op de nieuwe locatie is meer ruimte voor opslag, de productielijnen staan nu efficiënter opgesteld en er is geïnvesteerd in een extra afkortlijn. Hierdoor kan er nog sneller en onder verbeterde omstandigheden geproduceerd worden. Separaat in de hal is ook een montageruimte te vinden. In deze schone werkruimte kan nu ongestoord worden gewerkt en kan men totaaloplossingen samenstellen voor de klant.

MCA Linear Motion Robotics Twello

Totaaloplossing met servomotor, besturing en software

“Een vraag die wij steeds vaker vanuit de markt ontvangen. Zowel van machinebouwers als klanten uit de maakindustrie. Daarom zijn we op 1 januari 2019 met ons concept MCA Linear Motion Robotics gestart. Een lineaire module compleet met servomotor, besturing en software is wat wij de klant vandaag kunnen bieden,” aldus Freie.

“Hierbij blijft de klant wel geheel vrij om te kiezen voor een totaaloplossing of een deeloplossing. Dat maakt ons werk weer uitdagend en innovatief. Onze volgende ambitie is beide B.V.’s te fuseren en een verbeterd webplatform te bouwen, inclusief een 3D selectie- en designtool.”

Bastiaan kan terugkijken op een succesvolle verandering van naam en concept. Echter ook direct weer vooruitkijkend om het concept voor de klant te blijven verbeteren. Niet voor niets is al jaren het motto ‘creating solutions together’.

Ook een kijkje nemen in het nieuwe pand van MCA Linear Motion Robotics in Twello? Vlieg mee in de video…

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven