Ga naar hoofdinhoud

MCA officieel distributeur Vipa Controls in Nederland

vlnr: Meino Noordenbos, René vd Meer, Eddie Mennen, Eg Waaijman

MCA Motion Control Automation wordt per 1 maart 2017 de officiële distributeur van VIPA Controls in Nederland. Door deze stap kan MCA het volledige productgamma van YASKAWA/VIPA leveren en ondersteunen. Dat omvat: Robotica, Drives & Motion en nu dus ook Controls.

Vipa Nederland is een dochteronderneming van Yaskawa Benelux en vertegenwoordigt Controls binnen het programma Drives, Motion & Controls. Ruim 20 jaar al is MCA de Yaskawa Drives & Motion distributeur voor Nederland. Met de overname van de Controls-activiteiten completeert MCA haar programma, waarmee zij nu leidend is in totaaloplossingen voor de wereld van Machinebouw en Industriële Automatisering.
Vipa begon met producten die bestaande Siemens besturingssystemen aanvulden en optimaliseerden. In de jaren 90 volgden de eerste eigen PLC-systemen en tegenwoordig is Vipa de wereldstandaard in Controls. Het huidige Vipa-assortiment omvat onder meer één van de snelste Hard-PLC’s ter wereld.

Vipa heeft een uitgebreid programma met systeem-oplossingen voor machine-automatisering; van eenvoudig tot zeer complex:

• PLC-systemen
• I/O-systemen
• HMI
• Tele service
• Starterkits
• Software

Eddie Mennen, directeur Yaskawa Benelux, over de keuze voor MCA: “Met deze stap kunnen wij de markt via het uitgebreide netwerk van MCA en Biesheuvel Techniek breder bedienen.”
Eg Waaijman en Meino Noordenbos stellen: “Deze integratie is al lange tijd een wens van ons bedrijf. Met een schat aan ervaring en specifieke automatiseringskennis van Vipa maken wij een mooie stap vooruit in onze groei als ‘Investing Industrial Distributor’”.
Eg Waaijman gaat samen met Albert Vosmeijer en het MCA-team het totaalpakket aan Motion, Drives & Controls breed in de markt zetten, met het accent op de toegevoegde waarde van MCA. Want de winst voor de klant is dat MCA nu de absolute totaalleverancier is van componenten, systemen en 24/7 service.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven