Ga naar hoofdinhoud

Maxon richt zich op mechatronica en robotica

Een nieuwe business unit 'MARS′ (Maxon Advanced Robotics & Systems) richt zich binnen Maxon volledig op nieuwe mechatronische aandrijfsystemen zoals deze e-bike elektroaandrijving (foto: Paul Quaedvlieg)

Maxon ontwikkelde afgelopen jaar de BikeDrive, een sterke motor voor e-bikes. Een nieuwe business unit MARS (Maxon Advanced Robotics & Systems) richt zich binnen Maxon volledig op dit soort mechatronische aandrijfsystemen. Meer innovatieve producten voor onder meer robots volgen.

Maxon motor levert wereldwijd aandrijfsystemen op maat. Maar het bedrijf gaat verder. Onlangs richtte Maxon een business unit op genaamd MARS, dat zich op de ontwikkeling en productie van mechatronische aandrijfsystemen concentreert. Eugen Elmiger, CEO van Maxon motor, neemt zelf de leiding over het proces tijdens de eerste opstartfase. Hij zegt: “We bundelen onze opgebouwde vakkennis en resources op het gebied van mechatronische aandrijftechniek, om klanten nu en in de toekomst de beste oplossingen te bieden,“ MARS combineert componenten als motor, overbrenging, besturing en software en integreert het complete pakket in de toepassing.

E-bikes, robots en exoskeletten

Het MARS-team bestaat uit 20 medewerkers, werkend op het hoofdkantoor van Maxon in Zwitserland. Hier bevindt zich onder andere productie, ontwikkeling en verkoop van de BikeDrive, die e-bike motor die Maxon dit voorjaar lanceerde. Op de Hannover Messe 2016 werd de BikeDrive getoond aan het publiek. Deze BikeDrive is hiermee het eerste grote project van de nieuwe dochteronderneming MARS. Verwacht wordt dat er jaarlijks meerdere duizenden stuks van deze aandrijving worden verkocht. Andere ontwikkelingen zitten in de pipeline: zoals een nieuwe aandrijving met dual-clutch gear head voor robotica-toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven