Ga naar hoofdinhoud

Lineaire componenten voor maximale efficiënte bij inzet hulpdiensten

Brandweer- en reddingsdiensten moeten daarom snel toegang hebben tot hun materiaal (bron: Rollon)

Voor speciale voertuigen van brandweer- en reddingsdiensten levert Rollon oplossingen op maat. Deze voldoen aan de hoge eisen op het gebied van draagvermogen, functionele betrouwbaarheid en duurzaamheid. De lineaire componenten garanderen een maximale efficiëntie in het gebruik en vergemakkelijken zo het werk van de hulpdiensten.

In een noodgeval telt elke seconde. Brandweer- en reddingsdiensten moeten daarom snel toegang hebben tot hun materiaal. De modulaire telescopische uittrek-elementen en lineaire rails van Rollon maken het werk makkelijker. Ze zijn robuust, kunnen de zwaarste lasten aan en bewegen toch soepel.

Daarbij gaat het om lineaire elementen voor het uittrekken van stroomgeneratoren, gereedschap en noodpompen, rolstoelhellingen, brancards of LCD-schermen in ambulances en reddingsvoertuigen. Alle oplossingen zijn individueel ontworpen en precies afgestemd op de betreffende toepassing – of het nu gaat om standaardcomponenten, productoptimalisatie of klantspecifieke nieuwbouw.

Onder zware omstandigheden

Een compact ontwerp, optimale belastbaarheid en lange levensduur zijn vanzelfsprekend. De robuuste lineaire componenten bewijzen hun kunnen elke dag, soms onder de meest ongunstige omstandigheden. Ze zijn zelfs bestand tegen corrosieve omgevingen, vervuiling, vuil of temperatuurschommelingen.

Hoog draagvermogen

De lineaire technologie van Rollon heeft zich wereldwijd in talloze toepassingen bewezen. Hierbij worden vooral de Telescopic Line producten gebruikt. De zelf-uitlijnende telescopische geleiders met kogellagers worden gekenmerkt door een hoog draagvermogen (tot 4.000 kg per paar geleiders) en een lage doorbuiging. Ze zijn bestand tegen schokken en trillingen en hebben optimale loopeigenschappen dankzij de geharde loopvlakken.

Smalle inbouwruimtes

Zelfs bij maximale belasting garanderen de lineaire componenten een spelingsvrije werking. Gereedschaps- of stroomgenerator-elementen kunnen zo in enkele seconden uit het voertuig worden geschoven. Als de toepassing een lineaire geleiding vereist, wordt vaak de Compact Rail gebruikt. De railrolgeleiders zijn zeer nauwkeurig, uiterst robuust en kunnen zelfs in smalle inbouwruimtes eenvoudig worden geïntegreerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven